Du kommer att kunna ta bort Google-telefonnummer från sökresultaten!

Google har länge accepterat förfrågningar om att ta bort viss personlig information från sökresultaten, men nu kommer det här alternativet att bli mycket mer användbart. Här är alla detaljer.

Googlehar utökat sin policy för att tillåta borttagning av kontaktinformation som telefonnummer, e-postadresser och fysiska adresser. Du kommer också att kunna låta Google ta bort inloggningsuppgifterna. Företagets tidigare hållning hade begränsade förfrågningar till specifika fall, såsom doxxing-kampanjer, och uppenbara bedrägliga mål, såsom bank- och kreditkortsinformation. Företaget kommer att fortsätta att granska förfrågningar för att se till att de är ärliga. Det kommer till exempel inte att rensa upp referenser, vilket är en fråga om offentlig registrering. En politiker kan trots allt inte begära att hans kontorstelefonnummer raderas. Med hänsyn till sådana frågor ökar företaget sina säkerhets- och integritetsmål.

Du kommer att kunna ta bort Google-telefonnummer från sökresultaten!

Expansionen följer på andra senaste försök att stävja spridningen av känslig information. Från och med förra året kan Google-användare under 18 år begära att deras foton tas bort från deras bildsökning. Detta kan dock vara en av de mer betydande utvecklingen. Även om den utökade policyn inte är en garanti för att skydda din integritet, kan doxxers, trakasserare och stalkers som förlitar sig på en snabb Google-sökning för att uppnå sina mål blockeras. Även om det inte är en revolutionerande funktion kan vi säga att varje ny detalj som läggs till i frågor som integritet och säkerhet är av stor betydelse. Företagets nya integritets- och säkerhetsfunktion kommer att vara tillgänglig för alla användare mycket snart.

YouTube Super Thanks är nu tillgängligt för alla

Relaterade Artiklar

Back to top button