Du kan upprepa det senaste Excel-kommandot som utfördes med en knapptryckning

Excel-tips © Clubic x Microsoft

Excel är ett mångsidigt verktyg
, som är full av genvägar och knep för att få effektivitet. Idag, låt oss ta en titt på en av de enklaste, men ändå en av de mest användbara: att upprepa ett kommando som ett kortkommando.

Imorgon alla avancerade användare ! Med Dagens tips erbjuder Clubic dig möjligheten att lära dig en dold eller föga känd funktion av din programvara, operativsystem eller tjänster varje dag! Allt på kortare tid än det tar att säga “klick”!

En enkel kortkommando för att få effektivitet i Excel

Kompatibel med Microsoft Excel (både i skrivbordsversionen och webbversionen) eller till och med Google Sheets, gör följande trick dig att utföra en mycket enkel åtgärd i ditt kalkylark: upprepa det senaste kommandot som utfördes i en cell (skriva enkel text, formatera … ) i en annan. Att göra detta :

  • När du har utfört den åtgärd du valt väljer du cellen där du vill upprepa den och trycker på F4. Detta kommer alltså att reproducera den senast utförda operationen (och endast den sista). Bekvämt för att snabbt “kopiera och klistra in” text med en knapptryckning, till exempel kursivera eller fylla celler med gult i spader.

Att ladda ned :

  • Microsoft Excel för Windows
  • Microsoft Excel för macOS

Se alla våra Excel-handledningar här

Källa: Techspot

Relaterade Artiklar

Back to top button