Du kan undvika belastning på din dator med Windows 10 Focus Assist

Windows 10-tips © Clubic.com x Shutterstock

Windows 10-koncentrationsassistenten: detta är en av de mest praktiska funktionerna och ändå en av de minst (väl) som används av användare. Låt oss försöka rätta till det.

Imorgon alla avancerade användare ! Med Dagens tips erbjuder Clubic dig möjligheten att lära dig en dold eller föga känd funktion av din programvara, operativsystem eller tjänster varje dag! Allt på kortare tid än det tar att säga “klick”!

Låt Focus Assist i Windows 10 ta hand om din sinnesfrid

Det finns två sätt att använda koncentrationsassistenten i Windows 10. Kom ihåg att det är en funktion för att dölja aviseringar för att inte bli störda och avbrutna. Det första och snabbaste är att helt enkelt aktivera det manuellt från fall till fall. För det :

  1. Klicka på meddelandefältet längst ner till höger i aktivitetsfältet;
  2. Om knappen Koncentrationsassistentn visas inte i kolumnen, klicka Utveckla ;
  3. Knappen har 3 lägen att välja mellan beroende på din situation: Inaktiverad, Endast prioritet (aviseringarna som valts av användaren i inställningarna kommer att visas) och Endast larm (alla aviseringar är dolda, utom larm).
Koncentration © Skärmdump

Den andra metoden, som låter dig konfigurera de auktoriserade meddelandena, består i att automatisera funktionaliteten:

  1. I startmenyn, skriv “koncentration” för att visa och öppna menyn Fokus Assist i kontrollpanelen;
  2. De 3 staterna är också där, och linjen Anpassa din prioriteringslista låter dig välja vilka appar, kontakter och objekt som kan visa aviseringar trots att assistenten är aktiverad;
  3. Nedan finns de automatiska reglerna. Det är upp till dig att välja när assistenten ska aktiveras eller inte automatiskt (beroende på timmar, förekomsten av ett spel som lanserats, etc.)
Koncentration © Skärmdump

Att ladda ned :

  • Windows 10

Se alla våra Windows 10-tutorials här

Källa: Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button