Du kan skanna misstänkta filer och webbadresser via VirusTotal-webbplatsen

virus malware tips

En URL eller till och med en fil att ladda ner inger inte förtroende hos dig och du vill inte ta risken att infektera din maskin med ett virus? VirusTotal-tjänsten tar hand om allt.

Imorgon alla avancerade användare ! Med Dagens tips erbjuder Clubic dig möjligheten att lära dig en dold eller föga känd funktion av din programvara, operativsystem eller tjänster varje dag! Allt på kortare tid än det tar att säga “klick”!

VirusTotal: en tjänst för att skanna ett objekt från molnet

Du vågar inte klicka på den här misstänkta webbadressen eller öppna den här konstiga filen trots att det finns (eller inte för den delen) ett antivirusprogram på din maskin? I dessa tider när virus och andra datastölder är legio kan ingen klandra dig.

VirusTotal© Skärmdump

Men var medveten om att det finns en tjänst som heter VirusTotal, som helt enkelt tillåter att element analyseras (via flera dussin antivirus- och svartlistningstjänster i molnet) för att säkerställa legitimiteten hos en fil, till en URL eller till och med en IP-adress.

  1. Gå till VirusTotal-webbplatsen eller skrivbordsprogrammet.
  2. Där kan du, tack vare de tre flikarna som erbjuds, skicka din fil (inget personligt, naturligtvis), söka eller klistra in en URL, eller söka efter en IP-adress, ett domännamn eller till och med en filhash ;
  3. Skanningen kommer sedan att börja, om inte det skickade objektet redan har föreslagits av en annan användare och därför redan analyserats.

Att ladda ned :

  • Total Scanner Virus för Windows

Källa: Techspot

Relaterade Artiklar

Back to top button