Du kan klistra in text utan dess ursprungliga formatering i ett kortkommando på datorn

Windows 10-tips © Clubic.com x Shutterstock

Det har redan hänt alla: kopiera/klistra in text i ett dokument och måste genomgå formateringen av originaltexten. Lyckligtvis finns det en kortkommando för att undvika detta, både på Windows och på macOS.

Imorgon alla avancerade användare ! Med Dagens tips erbjuder Clubic dig möjligheten att lära dig en dold eller föga känd funktion av din programvara, operativsystem eller tjänster varje dag! Allt på kortare tid än det tar att säga “klick”!

Klistra in text utan formatering på PC och macOS

Du har precis kopierat/klistrat in en text som hittats på Internet i ditt vackra dokument, men den här är i grått, i kursiv stil och med svart bakgrund, och krockar helt med den klassiska svarta texten på en vit bakgrund av ditt arbete? Få inte panik, och lämna ditt högerklick ifred, det finns en enkel kortkommando för att undvika detta i framtiden.

  • Om du är på PC, istället för klassiskt Ctrl+V för att klistra in din text, använd Ctrl+Skift+V för att klistra in den utan att formatera
  • Om du använder macOS är genvägen lite komplex Alternativ+Skift+Kommando+V ska göra jobbet…

Se också:

Microsoft Word: tips, tricks och handledning

Handledning för ord

Microsoft Word är en av de mest populära ordbehandlingsprogramvaran i världen. Genom att följa våra tutorials lär du dig att behärska Microsoft Word och på så sätt minska din arbetstid drastiskt. Läs mer

Källa: intivix

Relaterade Artiklar

Back to top button