Du drömde om det, och de gjorde det: Windows 3D Pinball får en port på Android!

3D Pinball Space Cadet © Microsoft

Meddelande till veteraner från Windows, den mytiska 3D Pinball Space Cadet kan nu spelas på vilken Android-enhet som helst !

Tack vare entusiasternas gemensamma ansträngning gjorde detta legendariska spel en anmärkningsvärd entré på mobila enheter och visade sig vara relativt enkelt att installera.

Legenden om rymdkadetten

Ursprungligen släppt på Windows 95, 3D flipperspel (ursprungligen utvecklad 1995 av Maxis, det gör oss inte yngre) gjorde unga och gamla glada även på Windows XP, innan de gick vilse i rymdens limbo. På Microsofts sida finns det inga planer på att rapportera för att återkalla Space Cadet och återintegrera detta antologispel.

Lyckligtvis lyckades en grupp av moddare, via reverse engineering, förvandla spelkoden till ett läsbart format. Efter att ha extraherat essensen av spelet och använt översättningen av dess kod, lyckades utvecklarna ta tillbaka 3D flipperspel till livet på olika plattformar som Nintendo-konsoler.

Nu, och tack vare insatserna från Federico Matteoni och en annan utvecklare, är det till och med möjligt att hitta spelet på Android. Och proceduren att följa för att spela om denna guldklimp kunde inte vara enklare, utan att behöva gå igenom en emulator.

Hur man installerar och spelar det på Android

För att göra denna hamn, återhämtade Federico Matteoni faktiskt en första hamn av 3D flipperspel på Android, men patchade den för att förvandla den till en APK, mycket lättare att installera. För att inte förstöra någonting, innehåller denna nya version av porten nya funktioner, såsom visningsbara pitch-knappar och olika förbättringar.

3D Pinball Android © Maxis

För att hitta detta kultspel på din Android-enhet behöver du helt enkelt ladda ner den senaste APK-filen som är tillgänglig via den dedikerade Github-sidan (citerad i källan nedan) och installera den. För de som inte är vana vid att gå igenom något annat än Play Butik för att installera en applikation är proceduren enkel:

  • Gå till inställningarna och sedan till avsnittet Säkerhet;
  • Aktivera okända källor;
  • Hitta APK-filen på din telefon (i Nedladdningar, om du fick den härifrån, eller genom en filutforskare, om du överförde den från en dator via en USB-anslutning);
  • Starta APK-filen som en körbar fil på Windows och låt dig guidas.

När dessa steg har tagits bör du enkelt (åter)upptäcka detta verkligt legendariska spel i din handflata. Kom dock ihåg att inaktivera okända källor efter installationen, för säkerhets skull.

Vi ses i spelrummet för en omgång flipperspel, Space Cadets!

Källa: Github

Relaterade Artiklar

Back to top button