Du bör snarast ta bort dessa 11 appar om de finns på din Android-smartphone

android

11 Android-appar innehåller spionprogram, adware eller andra typer av skadlig programvara som kan orsaka dig mycket problem.

Doctor Web antivirus har publicerat sin Android-hotrapport för maj månad 2022.

Reklamprogram är populärt

Det verkar som om aktiviteten för reklamtrojaner ökade med 13,57 % jämfört med april. Spionprogrammet Android.Spy.4498, som stjäl information från mobilappaviseringar, minskade något (-13,48%), men är fortfarande den mest utbredda skadliga programvaran i operativsystemet.

Nya hot har också dykt upp. Appen Wild & Exotic Animal Wallpaper ber användarna att lägga till den i batteribesparande undantag för att kunna visa annonser hela tiden, även utan att någonsin öppnas. När den väl har installerats ändrar den dessutom sin ikon för en mer diskret bild och dess namn till “SIM Tool Kit” för att lura offrens vaksamhet.

Magnifier Flashlight-appen innehåller även annonsprogram, som visar videor och bannerannonser på den infekterade enheten. Han gömmer också sin logotyp på hemsidan för att inte bli upptäckt.

Nej, denna applikation tillåter inte åtkomst till Only Fans-konton utan att betala

Sedan pekas fyra fotocentrerade applikationer ut: PIP Pic Camera Photo Editor, PIP Camera 2022, Camera Photo Editor och Light Exposure Photo Editor. De anklagas för att vara värd för trojanska hästar vars syfte är att stjäla data, i synnerhet genom att lura användaren, tvinga honom att ansluta till sitt Facebook-konto. Identifierare, lösenord och annan information är då utlämnad till hackare. En femte applikation påverkas av den här typen av attack: ZodiHoroscope – Fortune Finder, en astrologiapp.

Nya trojaner som syftar till att få användaren att prenumerera på betalda mobiltjänster har också identifierats. Återställningsprogrammet för återställning av data och videospelet Kör Real Race är instängda.

Vi har äntligen fallet med falska applikationer uppfunna från grunden. Компенсация НДС presenteras som en app för att hjälpa ryska medborgare att ansöka om sociala förmåner, men den är faktiskt utformad för att stjäla data och pengar från dem som installerar den.

Only Fans App OnlyFans Android är tänkt att ge fri tillgång till Only Fans-konton, i utbyte mot att fylla i undersökningar eller installera appar och spel. Men det är hackarna som samlar in pengarna som genereras av dessa handlingar, och användarna drar aldrig någon nytta av det.

Sammanfattning av infekterade applikationer:

 • Tapeter för vilda och exotiska djur;
 • Förstora ficklampa;
 • PIP Pic Camera Photo Editor;
 • PIP-kamera 2022;
 • Kamera PhotoEditor;
 • Fotoredigerare för ljusexponering;
 • ZodiHoroscope – Fortune Finder;
 • Återhämtning;
 • Att köra Real Race;
 • OnlyFans App OnlyFans Android;
 • Компенсация НДС.

Om samma ämne:
Topp 10 banktrojaner riktar sig mot appar med över en miljard användare

Källa: Doktor Webb

Relaterade Artiklar

Back to top button