Du behöver ett tillägg för att använda den här filen – Photos app Video Editor error

Om du vill se videor eller foton på din Windows 10-dator med hjälp av Foto-appens inbyggda videoredigerare och får ett felmeddelande “Den här filen kräver tillägget(Du behöver ett tillägg för att använda den här filen) ”, då är det här inlägget utformat för att hjälpa dig. I det här inlägget kommer vi att presentera de alternativ som är tillgängliga för dig som du kan försöka lösa problemet med.

Låt oss titta på ett typiskt scenario där du kan stöta på det här problemet.

Om du har en iOS-enhet eller Android kan du använda bilderna och videorna som tagits med den här enheten med ” Foto(Foton) » på PC eller yta . I de flesta fall är detta inget problem. Men om bilderna och videorna du vill använda är HEIF-filer(HEIF) ( högpresterande bildfil(Högeffektiv bildfil) ) eller HEVC ( högpresterande video-codec(High Efficiency Video Codec) ), du kan se meddelandet i appens videoredigerare ” Foto”(videoredigerare) , i(Foton) som säger det tillägg krävs för att använda den här filen(Du behöver ett tillägg för att använda den här filen) .

Du behöver ett tillägg för att använda den här filen

Om du står inför detta problem. Du behöver ett tillägg för att använda den här filen(Du behöver ett tillägg för att använda den här filen) , du kan prova de rekommenderade lösningarna nedan utan någon speciell ordning för att lösa problemet effektivt.

 1. Skaffa sig HEIF förlängningar(HEIF) och HEVC(HEVC Extensions) från Microsoft Store.(Microsoft Store)
 2. Konvertera filer automatiskt genom att återimportera dem eller e-posta dem till dig själv.
 3. Använd OneDrive(Använd OneDrive) för att automatiskt konvertera fotofiler

Låt oss ta en titt på beskrivningen av processen förknippad med var och en av de listade lösningarna.

ett] Skaffa sig(Hämta) tillägg HEIF och HEVC(HEVC Extensions) från Microsoft Store.(Microsoft Store)

Denna lösning kräver att du skaffar både HEIF Image och HEVC Video-tilläggen från Microsoft Store och installerar dem på din dator (så länge din dator uppfyller systemkraven). Du behöver båda, även om du bara planerar att använda foton och inte videor.

När du har installerat dem, starta om programmet ” Foto(Foton) » . Nu kan du använda dina filer i foto- och videoredigerare(Fotoredigerare) inga problem Du behöver ett tillägg för att använda den här filen.(Du behöver ett tillägg för att använda den här filen)

Läsa(Läs). Så här visar du HEIC- och HEVC-filer på Windows 10 Photos ap) .

2 ]Auto(]Automatiskt) konvertera filer genom att återimportera dem eller e-posta dem till dig själv.

Många enheter konverterar automatiskt foton HEIC och video (HEIC)HEVC till ett vanligare format när du överför eller e-postar filer. Försök i så fall att ansluta en iPhone eller Android till din dator och flytta filerna. Eller e-posta filerna till dig själv från din telefon och spara dem på din PC. Försök sedan lägga till filer i ditt videoprojekt. Det är hur

 • Öppna ditt videoprojekt i applikationen ” Foto(Foton) » .
 • Välj Lägg till(Lägg till) > Från den här datorn(Från denna PC) .
 • Hitta(Bläddra) filer och välj dem.

Om det inte fungerade, följ lösning 1 (Hämta tillägg för ” Foto(Foton)” eller försök Lösning 3(Lösning 3) för dina fotofiler.

Läsa(Läs). Hur man spelar HEVC-kodad video på Windows 10.

3] Använd OneDrive(Använd OneDrive) för att automatiskt konvertera fotofiler.

Den här lösningen förutsätter att du laddar upp foton och videor HEIF och HEVC in (HEVC)OneDrive .

För att bibehålla bildkvaliteten på originalbilderna och spara lagringsutrymme, från och med september 2019(september 2019) OneDrive för iOS kommer att ladda ner foton i formatet Högeffektivt bildfilformat ( HEIF ) i sitt ursprungliga format, inte i formatet JPG i OneDrive .

HEIF och Högeffektiv videokodning ( HEVC ) är standardfilformaten för foton och videor på de flesta Apple-enheter som kör iOS 11 eller senare. De flesta datorer Mac , iPhone och iPad kan öppna dessa filer. Du kan också se dessa filer på webbplatsen OneDrive .

Om du vill fortsätta arbeta med icke-HEIF foto- och videoformat kan du uppdatera enhetens kamerainställning Äpple för att ta foton och filma i andra format.

Här är hur:

 • På din iOS-enhet, öppna ” inställningar(Inställningar) » och tryck på “Kamera(Kamera) » > « Formatera”(Format) .
 • I kapitel “Camera Capture(Camera Capture) » klicka « Mest kompatibla(Mest kompatibla) » .

För att säkerställa att detta fungerar, lägg till dina filer i ditt videoprojekt genom att välja ” Lägg till > Från den här datorn ‘ och tittar på filerna.

Hoppas det här hjälper!

Om du vill se videor eller foton på din Windows 10-dator med den inbyggda Photos-appen Videoredigerare och du får felmeddelandet- Du behöver ett tillägg för att använda den här filen, då är det här inlägget tänkt att hjälpa dig. I det här inlägget kommer vi att presentera de alternativ som är tillgängliga för dig som du kan försöka åtgärda problemet.

Du behöver ett tillägg för att använda den här filen

Låt oss ta en titt på ett typiskt scenario där du kan stöta på det här problemet.

Om du har en iOS- eller Android-enhet kanske du vill använda foton och videor du tar med den enheten med appen Foton på din PC eller Surface. För det mesta är det inga problem. Men om fotona och videorna du vill använda är HEIF-filer (High Efficiency Image File) eller HEVC-filer (High Efficiency Video Codec) kan du se ett meddelande i Foto-appen Video Editor som säger .

Du behöver ett tillägg för att använda den här filen

Om du stöter på det här problemet kan du prova de rekommenderade lösningarna nedan i ingen speciell ordning för att effektivt lösa problemet.

 1. Skaffa HEIF- och HEVC-tilläggen från Microsoft Store
 2. Konvertera dina filer automatiskt genom att återimportera dem eller e-posta dem till dig själv
 3. Använd OneDrive för att automatiskt konvertera dina fotofiler

Låt oss ta en titt på beskrivningen av den involverade processen för var och en av de listade lösningarna.

1]Skaffa HEIF- och HEVC-tilläggen från Microsoft Store

Denna lösning kräver att du skaffar både HEIF Image och HEVC Video Extensions från Microsoft Store och installerar dem på din PC (så länge din PC uppfyller systemkraven). Du behöver båda, även om du bara planerar att använda foton och inte videor.

När de är installerade startar du om appen Foton. Nu kommer du att kunna använda dina filer i Photos Video Editor utan problem.

läsa: Så här visar du HEIC- och HEVC-filer i Windows 10 Photos-appen.

2]Konvertera dina filer automatiskt genom att återimportera dem eller e-posta dem till dig själv

Många enheter kommer automatiskt att konvertera HEIC-foton och HEVC-videor till ett vanligare format när de överför eller e-postar filerna. I det här fallet, försök att koppla in din iPhone eller Android till din PC och flytta över filerna. Eller e-posta filerna till dig själv från din telefon och spara dem på din PC. Försök sedan att lägga till filerna i ditt videoprojekt. Här är hur

 • Öppna ditt videoprojekt i appen Foton.
 • Välj Lägg till > Från denna PC.
 • Bläddra till filerna och välj dem.

Om det inte fungerade, följ lösning 1 (skaffa tilläggen för appen Foton) eller prova lösning 3 för dina fotofiler.

läsa: Hur man spelar HEVC-kodade videor på Windows 10.

3]Använd OneDrive för att automatiskt konvertera dina fotofiler

Denna lösning innebär att du laddar upp HEIF- och HEVC-foton och videor till OneDrive.

För att bevara bildkvaliteten på originalfoton och spara lagringsutrymme, från och med september 2019, kommer OneDrive på iOS att ladda upp bilder med hög effektivitet i bildfilformat (HEIF) i originalformat, istället för att ladda upp dem som JPG till OneDrive.

HEIF och High Efficiency Video Coding (HEVC) är standardfilformaten för foton och videor på de flesta Apple-enheter som kör iOS 11 eller senare. De flesta Mac-datorer, iPhones och iPads kan öppna dessa filer. Du kan också se dessa filer på OneDrive-webbplatsen.

Om du vill fortsätta arbeta med icke-HEIF-foto- och videoformat kan du uppdatera en inställning på din Apple-enhetskamera för att ta foton och videor i andra format.

Här är hur:

 • Öppna på din iOS-enhet inställningartryck sedan på Kamera > Formatera.
 • Under kamerafångsttryck Mest kompatibla.

För att säkerställa att det fungerade, lägg till dina filer i ditt videoprojekt genom att välja Lägg till > Från den här datorn och bläddra till filerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button