Du behöver en ny app för att öppna detta ms-gamingoverlay-fel i fönster 10

I dagens inlägg kommer vi att visa dig hur du löser detta fel. . Du behöver en ny app för att öppna denna ms-gamingoverlay (Du behöver en ny app för att öppna denna ms-gamingoverlay) i fönstret tio(Fönster 10) , som verkar likna dessa två fel, men är faktiskt en annan instans av dessa två fel. en ny app för att öppna den där ms-windows-butiken och du behöver en ny app för att öppna den där ms-get-started-länken som vi också tillhandahållit lösningar för.

Du behöver en ny applikation för att öppna denna ms-gamingoverlay.

Den främsta anledningen till att detta fel uppstår är att kombinationen Windows-tangent + G reserverad för Game Bar. Om du vill använda samma kombination för andra ändamål, spelpanel(Game Bar) måste inaktiveras.

Men om du avinstallerade Xbox spelbar från Windows 10 kommer det här felet att visas eftersom i Windows 10 det finns inget program som kan öppnas genom att trycka på ovannämnda tangentkombination. I det här fallet måste du installera om (installera om) Xbox Game Bar-appen.

Eftersom detta inte gäller för fjärrapplikationen Xbox Game Bar följ instruktionerna nedan för att åtgärda problemet Windows 10 .

Den enklaste metoden är följande:

  1. Öppna applikationen på skrivbordet ” inställningar(Inställningar)” i Start-menyn eller tryck på kortkommandot Win+I
  2. Klicka på kategorin ” Spel(Gaming)” och välj fliken ” spelande(Spelbar) panel”.
  3. På höger sidofält för alternativet ” Fånga spelklipp, skärmdumpar och sändningar med Game Bar(Spela in spelklipp, skärmdumpar och sändningar med hjälp av spelfältet) “Ställ omkopplaren på ” Av(Av).”.

En annan möjlig lösning du kan prova är följande:

Öppna utforskaren, klicka Visa fliken(Visa fliken) och markera rutan ” Dolda föremål(Golda objekt)” på menyfliksområdet för att visa dolda filer.

Skriv eller kopiera och klistra in nedanstående miljövariabel i adressfältet och klicka Stiga på eller tryck på knappen Windows + R, ange en variabel och tryck Stiga på .

%localappdata%

Följande plats öppnas:

C:\Users\User\AppData\Local

Hitta(Leta upp) och utforska mappen paket .

Klicka där CTRL+A för att välja varje objekt, kopiera och flytta allt till en annan plats – helst skrivbordet – för att skapa en säkerhetskopia.

Vissa av dessa filer kan användas av andra program. Du kan lugnt ignorera felmeddelandet.

Klicka sedan Ctrl + Shift + Esc för att starta den Aktivitetshanteraren(Aktivitetshanteraren). Hitta(Loka in) och döda två processer − Windows Shell Experience Host och Windows utforskaren .

Högerklicka sedan på ” Start(Start)” i det nedre vänstra hörnet och välj från menyn windows powershell ( Administration ).

Kopiera och klistra in kommandot nedan och klicka Stiga på :

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Den fullständiga exekveringen av kommandot kommer att ta ett par minuter. Efter det kan du använda funktionen spel(Game Bar) panel i normalt läge.

Det är det gott folk! Låt oss veta i kommentarsfältet nedan vilken av lösningarna som fungerade för dig.

I dagens inlägg kommer vi att visa dig hur du löser detta fel Du behöver en ny app för att öppna denna ms-gamingoverlay i fönster 10 – som verkar likna, men är faktiskt en annan instans av dessa två fel – du behöver en ny app för att öppna denna ms-windows-butik och du behöver en ny app för att öppna denna ms-get- startade länk – som vi också gav lösningar till.

Du behöver en ny app för att öppna denna ms-gamingoverlay

Du behöver en ny app för att öppna denna ms-gamingoverlay

Den främsta anledningen till att detta fel utlöses är det faktum att tangentkombinationen Windows Key + G är reserverad för Game Bar. Om du vill använda samma kombination för andra ändamål måste spelfältet inaktiveras.

Men om du har avinstallerat Xbox Game Bar från Windows 10, kommer det här felet att visas eftersom Windows 10 inte har en app att öppna när du trycker på ovannämnda tangentkombination. I så fall måste du installera om Xbox Game Bar-appen.

Eftersom detta inte är fallet med avinstallerad Xbox Game Bar-app, följ instruktionerna nedan för att åtgärda problemet i Windows 10.

Den enklaste metoden är följande:

  1. Från skrivbordet öppnar du inställningar app från Start-menyn eller tryck på kortkommandot.
  2. Klicka på Spelande kategori och välj spelbar flik.
  3. På den högra sidorutan, för Spela in spelklipp, skärmdumpar och sändningar med hjälp av Game bar alternativ – växla knappen till Av.

En annan möjlig lösning som du kan prova är följande:

Öppna File Explorer, klicka på Visa flikenoch kolla på Dolda föremål rutan i menyfliksområdet för att se de dolda filerna.

Skriv eller kopiera och klistra in miljövariabeln nedan i adressfältet och tryck på Enter eller tryck på Windows-tangenten + R, skriv in variabeln och tryck på Enter.

%localappdata%

Följande plats öppnas:

C:\Users\User\AppData\Local

Leta reda på och utforska mappen som heter paket.

Där, tryck för att välja varje objekt och kopiera och flytta allt till en annan plats – helst skrivbordet – för att göra en säkerhetskopia.

Vissa av dessa filer kan användas av andra program. Du kan lugnt ignorera felmeddelandet.

Tryck sedan på tangenterna för att starta Aktivitetshanteraren. Lokalisera och döda två processer Windows Shell Experience Host och Windows utforskaren.

Högerklicka sedan på Start-knappen i det nedre vänstra hörnet och välj Windows Powershell (Admin) från menyn.

Kopiera och klistra in kommandot nedan och tryck på Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Kommandot kommer att ta ett par minuter att köra helt. När du är klar kan du använda Game Bar-funktionen normalt.

Relaterade Artiklar

Back to top button