Du är en student? Skydda din integritet och säkerhet med dessa tips

Vikten av att upprätthålla vår säkerhet och integritet

Idag kan många orsaker påverka vår nätverkssäkerhet . Det finns många typer av skadlig programvara, attacker och hot. Som tur är kan vi också ha verktyg som skyddar oss, samt tar hänsyn till några viktiga råd.

Utöver säkerheten är det också värt att nämna att integriteten kan vara i fara. Vi vet redan att användardata är mycket eftertraktade idag. De har ett stort värde och det är därför många hackare, såväl som marknadsföringsföretag, siktar på att få tag på denna information.

Om vi ​​betraktar en serie av rekommendationer och goda gärningar, vi kan skydda vår utrustning och i slutändan bevara vår säkerhet och integritet. Här är en sammanställning av tips att omsätta i praktiken.

Hur kan vi förbättra säkerheten och integriteten om vi är studenter

När vi är studenter brukar vi åka till olika platser för oss ansluta till internet trådlöst . Vi pratar till exempel om att använda ett Wi-Fi-nätverk på biblioteket, på själva universitetet eller i något studiecenter. Vi brukar också överföra arbete och dokument via USB-minnen. Allt detta kan äventyra vår säkerhet och integritet.

Som vi nämnde kan vi ta hänsyn till en rad viktiga tips. Grundläggande punkter som vi kan införa i vårt dagliga liv för att undvika problem.

Skydda alla dina konton ordentligt

En grundläggande sak som vi inte kan ignorera är att skydda ordentligt alla våra konton . Det betyder att vi måste ha starka och komplexa lösenord. På detta sätt kommer vi att kunna möta eventuella attacker som försöker stjäla våra referenser.

Detta bör tillämpas på alla typer av konton vi har. Vi pratar om själva universitetet eller studiecentret, till exempel användare att komma åt tjänsteportaler eller trådlösa nätverk men också våra personliga konton.

Använda sig av Lösenord unik, stark och svår att förstå. De måste innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialtecken. Det är viktigt att den är lagom lång och att den aldrig innehåller ord eller siffror som kan beröra oss.

Anslut säkert till Wi-Fi-nätverk

Det är väldigt viktigt att ta hand om hur vi ansluter till och använder Wi-Fi-nätverk. Normalt på bibliotek och universitet ansluter studenter till tillgängliga trådlösa nätverk. Detta kan bli ett stort säkerhetsproblem om vi inte tar det väsentliga åtgärder .

Vi måste uppmärksamma typ av nätverk till vilken vi kommer åt. Det betyder att vi måste se till att det är den legitima kopian och inte en falsk kopia som försöker få tag på vår data.

På samma sätt måste man undvika att ange personuppgifter bläddra i okrypterade sidor eller gör betalningar. Om du måste utföra en åtgärd som kan utgöra en risk är vår rekommendation att använda en VPN-tjänst. Vår anslutning är därför krypterad.

Akta dig för USB-nyckeln de lånar oss

Det är utan tvekan ett av de vanligaste sätten att smitta oss. En universitetskollega kan låna oss en USB-nyckel med ett verk inuti men hans dator är infekterad med ett virus. Detta kan orsaka USB-nyckel eller också infekterad och i slutändan utgör en fara för vårt system.

Vi kan använda några knep som att öppna den där usb-enheten i ett Linux-operativsystem eller i en sandlåda. Detta kommer att minska risken för infektion. Men vårt främsta råd är att undvika att använda dessa minnen. Idag kan vi enkelt dela jobb via moln eller e-post. Det här är säkrare metoder.

Uppdatera programvaran för dina enheter

Naturligtvis måste våra system vara det dag . På så sätt kan vi undvika problem som påverkar vår säkerhet och integritet. Ibland dyker det upp sårbarheter som utnyttjas av hackare för att utföra sina attacker.

För att rätta till dessa säkerhetsbrister publicerar tillverkarna själva fixar och från uppdateringar från säkerhet. Det är alltid lämpligt att ha utrustningen ordentligt uppdaterad.

Använd säkerhetsverktyg

Säkerhetsprogram och verktyg kan inte vara frånvarande . Att ha ett bra antivirus kan förhindra att skadlig programvara kommer in som äventyrar våra system. Det är också det bästa sättet att rengöra utrustningen och inte löpa någon typ av risk.

Kort sagt, det här är några intressanta tips om vi är studenter och vill upprätthålla säkerhet och integritet.

Relaterade Artiklar

Back to top button