Du använder det redan för dina resor, hur Google Maps kommer att bli din reseguide

Google Maps © © Google

Google presenterar nya funktioner för sin applikation Kartorsom strävar efter att bli en bättre guide för resenärer och turister.

Google Maps är redan användbart för att hitta intressanta platser, planera rutter och upptäcka en stad som du inte känner till. Och appen kommer att bli ännu bättre under de kommande månaderna.

En mycket användbar funktion för turister

Den första funktionen som annonseras kallas grannskapsstämning. Det gör det möjligt att på kartan markera de platser i en stadsdel som är värda en omväg, för att inte missa något av vad platsen har att erbjuda. Google tar exemplet med Quartier Latin i Paris, där Pantheon och Jardin des Plantes visas i stort.

Google Maps © © Google

För att bestämma stämningen i en stadsdel kombinerar vi AI med lokalkännedomen hos Google Maps-användare, som lägger till mer än 20 miljoner bidrag till kartan varje dag, inklusive recensioner, foton och videor. “, förklarar den amerikanska gruppen.

Funktionen kommer att rullas ut till Android och iOS för alla användare under de kommande månaderna, står det.

Live View blir ännu bekvämare

Google lanserar också 250 fotorealistiska flygbilder av världsmonument, som Tokyo Tower eller Akropolis. 3D-modelleringen av dessa emblematiska platser gör det möjligt för besökare att bättre förbereda sig för sin ankomst, till exempel genom att leta efter en plats att parkera uppströms. Det är också möjligt att hitta restauranger att äta i närheten, och användbar information som vädret tillhandahålls. Den uppslukande utsikten kommer att landa under de kommande månaderna i Los Angeles, London, New York, San Francisco och Tokyo på Android och iOS.

Google Maps © © Google

Dessutom förbättras Live View och får ett nytt sökalternativ. Tack vare detta kan en användare ta fram sin smartphone för att lättare söka efter kaféer, livsmedelsbutiker, kollektivtrafikstationer eller bankomater som finns nära honom. Information som öppettider och närvaro visas också för att hjälpa honom att göra sitt val. Funktionen kommer under de kommande månaderna på Android och iOS för London, Los Angeles, New York, San Francisco, Paris och Tokyo.

Källa: Google

Relaterade Artiklar

Back to top button