DTS Play-Fi: det kommer snart att vara möjligt att njuta av en trådlös surroundupplevelse på TV-apparater

DTS-logotyp

Xperi, företaget som utvecklar Digital Theater System (DTS), meddelar att de har förbättrat sin DTS Play-Fi ytterligare. Goda nyheter för älskare av ljud som är värda en bioupplevelse, som vill klara sig utan kablar. Faktum är att med denna trådlösa ljudplattform försvinner dessa, till förmån för Wi-Fi-nätverket.

Xperi presenterar alltså en ny tillägg kallad “Home Theater”, avsedd att erbjuda en surroundljudsupplevelse på Wi-Fi-tv-apparater som är kompatibla med Play-Fi-bioalternativet; de första modellerna kommer ut på marknaden i slutet av 2021.

Läs också:
Microsoft presenterar sitt nya billiga Xbox stereoheadset

Bioljudet kommer hem

Xperi satsar på surroundljud för att locka nya fans av Play-Fi-kompatibla produkter. “Men vad är Play-Fi? “, kommer du att säga till mig. Det är ett trådlöst ljudsystem designat för att sända högkvalitativt ljud i ditt hem, vilket säkerställer sammankoppling mellan olika enheter, inklusive i olika rum.

Genom Play-Fi-kompatibla produkter, oavsett om det är högtalare eller soundbars, är det möjligt att skapa surroundljud och få en reproduktion värdig bio, allt i en konfiguration 5.1.

För att förbättra denna upplevelse har det kaliforniska företaget tillkännagett ankomsten av en ny tillägg kallad “Home Theatre”, avsedd för tv-apparater. Enligt Xperi, ” det betyder: inga adaptrar, inga donglar och inga expansionslådor. Genom att bara använda TV:ns inbyggda Wi-Fi och användarnas trådlösa nätverk kan alla njuta av en fantastisk surroundljudsupplevelse med DTS Play-Fi hemmabio “.

Läs också:
Samsung kommer att sluta sälja Galaxy Buds+

Xperi tar på TV-ljud

För Xperi är en TV som inte låter så bra som du förväntar dig snart historia. Precis som med förstärkare och andra högtalare har företaget samarbetat med olika märken för att utveckla tv-apparater som är kompatibla med Play-Fi bioljud. Den senare kommer därför att kunna erbjuda internt kvalitetsljud oberoende, eller i harmoni med andra externa enheter som du väljer, inklusive i andra rum, om du så önskar.

Användningen av Wi-Fi är också tänkt att vara estetisk, genom att det minskar antalet kablar som ansluter tv-apparater, olika spelare eller andra ljudbarer. Med Play-Fi-aktiverade enheter kommer allt att fungera över internet. De första tv-apparaterna som är kompatibla med tillägget “Home Theater” bör snart erbjudas till försäljning, deras ankomst på marknaden är planerad till tredje kvartalet eller senast i slutet av år 2021. Philips, bland andra, skulle allvarligt överväga ämnet.

Dolby, DTS: vad är skillnaderna mellan ljudformat för hemmabio?

Surround, 3D Object, Dolby Atmos, DTS:X, Dolby Digital, Dolby Prologic och annat DTS-HD Master Audio. Det är svårt att hitta runt i djungeln för hemmabio med flera kanaler. Lyckligtvis är vi här, och i brist på att kunna vara uttömmande, gör vi absolut inte anspråk på att vara det, vi föreslår att du går runt frågan och, hoppas vi, gör ämnet tydligare.
Läs mer

Källor: Xperi
, platta HD

Relaterade Artiklar

Back to top button