Druvor: en stor allierad för att skydda oss från hudcancer

Druvor är frukten av vinstocken och, specifikt, det är en grupp frukter som utgör klasen. Många vetenskapliga undersökningar har visat att intaget av druvor korrelerar med förbättringen av funktionen hos det kardiovaskulära systemet och många andra funktioner i vår kropp. Idag har vissa forskare visat att denna frukt har egenskaper som gör att den skyddar oss från risken att utveckla melanom, hudcancern.

Studien som beskriver dessa extraordinära egenskaper hosdruva publicerades på Journal of the American Academy of Dermatology av ett team av forskare frånuniversitet av Alabama (birmingham). Specifikt har de amerikanska forskarna utfört experiment under vilka de märkte att försökspersonerna som konsumerade druvor visade en mer effektivt motstånd mot solbränna. Vidare presenterade dessa samma ämnen också en minskning signifikant markörer för skador orsakade av ultraviolett ljus på cellnivå.

Specifikt gav forskarna olika deltagare om 2,25 koppar druvpulver per dag för 14 dagar. De mätte sedan effektiviteten av hudmotståndet hos de ämnen som deltog i UV ljus både före och efter intag av druvor. De noterade, med stor förvåning, att druvor hade en stark skyddande effekt mot ultravioletta strålar kommer från Sol. Därför bekräftar denna studie styrkan fotoskyddande effekt av denna frukt. Det betyder inte bara att druvor kan skydda oss från solbränna i samband med solbränna, utan även från hudcancer som kan uppstå till följd av skador på huden. DNA orsakas av överdriven exponering för denna form av elektromagnetisk strålning.

Relaterade Artiklar

Back to top button