Dropbox Lösenord recension: en enkel lösenordshanterare, ibland lite för mycket

Om vi ​​inte längre presenterar Dropbox, den berömda onlinelagringstjänsten, kan dess lösenordshanterare (Dropbox Passwords) ha gått lite mer obemärkt förbi. Den lanserades 2020 och var tidigare reserverad för betalande användare av tjänsten, innan den utökades, med begränsningar, till gratiskonton för att gå på rabatterna i LastPass, Bitwarden eller Dashlane. Hur är Dropbox-lösenord jämfört med andra? lösenordshanterare från vår jämförelse ?

Enligt vår uppfattning handlar Dropbox inte så mycket om att hitta nya användare som inte skulle vinnas över av en enkel lösenordshanterare, utan det handlar om att få befintliga att falla för ett betalabonnemang så att de kan dra nytta av det kompletta tjänsteerbjudandet . För dem visar sig Dropbox Passwords vara en mycket lättanvänd lösenordshanterare för att få ett slags valv för att lagra dina lösenord.

Sammanfattning

Dropbox Lösenord erbjuder

Dropbox Passwords är inte en oberoende tjänst från Dropbox. För att använda den är det därför nödvändigt att redan vara registrerad för tjänsten, oavsett om det gäller ett Basic-, Plus-, Family-, Professional-, Standard-, Advanced- eller Enterprise-abonnemang. För personligt bruk varierar priset mellan €9,99/månad och €25,99/månad.

När det gäller Basic-prenumerationen, det kostnadsfria erbjudandet av tjänsten, är vi begränsade till 50 inloggningsuppgifter och betalkort och tre enheter.

Dropbox-lösenord: Gränssnitt och ergonomi

Dropbox-lösenord finns i två former: ett webbläsartillägg och en mobilapp (Android- och iOS-enheter). Genom att klicka på tilläggsikonen öppnas en ny flik och presenterar oss med en komplett webbapplikation för att hantera våra lösenord. När tjänsten först lanserades uppmanar den oss att ansluta till flera populära webbplatser så att den sparar våra referenser. Enligt vår mening är inte funktionaliteten helt uppdaterad. Under våra få tester sparade den inte alltid vår data när den ansluter till en molntjänst.

Dropbox Lösenord hem © Dropbox

Lösenordshanteraren, som framför allt syftar till att locka användare av lagringstjänsten snarare än en ny publik som bara skulle vara intresserad av denna funktionalitet, hålls enkel. Webbappens gränssnitt är tydligt, lätt att använda och det finns få menyer. Ibland till och med för få för mer avancerade användare som kommer att ångra bristen på alternativ, men som ändå inte är en del av produktens kärnmål.

Här lösenordshanteraren erbjuder oss att endast registrera två typer av data. Uppenbarligen identifierare, klassiska, med fält för namnet på kontot, användaren, lösenordet som kan genereras slumpmässigt så att det är “starkt”, samt webbadressen till webbplatsen som denna data är hänvisande till och anteckningar om det behövs. Du kan även lägga till betalkort, så att informationen automatiskt fylls i av programvaran vid ett köp. Vi är långt ifrån populär programvara som erbjuder att spara alla typer av känslig data, här står vi inför en manager nästan uteslutande för lösenord.

Lägg till Dropbox-lösenord © Dropbox

Så inget mycket transcendent som uppmuntrar oss att betala ett abonnemang på molntjänsten. Det är snarare ett enkelt alternativ för nuvarande abonnenter, till exempel en liten SaaS-tjänst utöver det för företag.

Säkerhet på Dropbox-lösenord

Dropbox Passwords påstår sig vara “noll kunskap”, en klassiker för lösenordshanterare som hävdar en säker molntjänst. Vi har dock inte hittat någon ytterligare information i ämnet. Företaget kommunicerar inte mycket om säkerheten för sin programvara och det var nödvändigt för oss att fråga dem via e-post för att få mer information.

Till exempel fick vi veta via e-post att den privata krypteringsnyckeln endast lagrades på vår enhet. Det är dock valfritt att lägga till en lösenordsfras, motsvarande “huvudlösenordet”. Vi kan därför dra slutsatsen att som standard är endast anslutningen till vårt Dropbox-konto nödvändig för att dechiffrera våra lösenord. Det är därför lämpligt att lägga till tvåfaktorsautentisering, samt en hemlig fras för ökad säkerhet. Tjänsten uppmanar oss också att göra det på webbappens hemsida, vilket är välkommet.

På frågan om datalagring och kryptering omdirigerade tjänsten oss till hjälpsidorna för Dropbox, vilket antyder att säkerheten är liknande för båda tjänsterna. All data synkroniseras därför med företagets servrar och lagras krypterad, med hjälp av AES-256-krypteringsalgoritmen.

Observera att Dropbox Lösenord inkluderar en instrumentpanel som berättar om eventuella säkerhetsintrång i våra konton och varnar oss om våra lösenord är för svaga eller återanvänds.

Säkerhetsinstrumentpanelen för Dropbox Lösenord © Dropbox

Ytterligare egenskaper

Om du redan använder en annan lösenordshanterare ger Dropbox Passwords dig möjligheten att importera dina värdefulla data till deras tjänst. För detta kommer det att vara nödvändigt att gå igenom en CSV-fil. Tyvärr tillhandahålls ingen mall av tjänsten och genom att helt enkelt importera CSV-filen som skapats av vår nuvarande lösenordshanterare, stötte vi på många fel (alla lösenord ändrade till ett och samma ord, etc.).

Som tidigare nämnt finns Dropbox Passwords även som mobilappar på Android och iOS. Tjänsten tar hand om att automatiskt synkronisera data mellan datorversionen och smartphoneversionen.

Enligt vår åsikt, för hanteringen av dina lösenord, visar Dropbox Passwords en del ungdomar jämfört med konkurrerande företag (LastPass, Dashlane, Bitwarden ….) med en gratis men begränsad inträdesbiljett och ett lite högt premiumpris.

Om samma ämne:

  • LastPass recension: den ergonomiska lösningen för att skydda dina lösenord
  • Dashlane recension: den mest kompletta lösningen
  • 1Password recension: lösningen för en familj

Dropbox-lösenord7

Dropbox Passwords är en bra lösenordshanterare för personer som redan använder onlinelagringstjänsten och inte vill bli överväldigade med alternativ. För andra kommer förslaget inte nödvändigtvis att vara ekonomiskt attraktivt och lite för begränsat efter deras behov.

Mest

  • Ingår i Dropbox-kontot
  • Mycket lätt att använda
  • Tydligt gränssnitt

De mindre

  • Ganska begränsat för gratiskonton
  • Brist på tillgänglig information om dess säkerhet
  • Importen är inte alltid i fokus

Effektivitet8

Prestanda7

Funktioner5

Ergonomi9

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Relaterade Artiklar

Back to top button