Drönare: Gratis A2-licens i Spanien

****** Prova inte detta hemma ******

Äntligen är det möjligt att kringgå Cloves digitala signatur och få A2-licensen för drönare gratis tack vare EASA i Spanien.

Gratis A2 Drones-licens: Ändra verifieringsmetoden i Spanien

Efter det senaste fallet med A1/A3-licenser för drönare, erhållna och utfärdade gratis av de nederländska myndigheterna, är det äntligen möjligt att erhålla A2 online tack vare EASA i Spanien.

Spanska EASA är motsvarigheten till italienska ENAC, bara bättre organiserad och effektivare.

där förordning 947/2019låter dig köra en drönare i öppen kategori i alla EU-länder, förutsatt att du har erhållit A1/A3- och/eller A2-certifieringen och har använt operatörens QR-kod.

Tills nyligen var det omöjligt för italienska invånare att ta A2-provet på den spanska webbplatsen, på grund av en rad problem under registreringen, som är svåra att lösa om de inte har spanska dokument eller går till ett konsulat.

Nu har dock metoderna för åtkomst ändrats och alla europeiska medborgare kan använda tjänsten för att få certifikatet gratis.

För att göra A2-provet kan du ladda upp din egen Italienskt A1/A3-certifikat, det från Luxemburg accepteras inte eller skaffa igen spanska A1/A3 och fortsätt sedan med A2.

För autentisering på AESA-portalen finns det två sätt: det första genom Italian Spid men sedan krävs den digitala signaturen, det andra med E4F system.

För att använda E4F-systemet måste du klicka på “Para aceder es necesario registrarse” och under inresepasset kan du bara sätta in det senare eller prova med ett identitetskort, vilket i flera fall accepteras utan problem. Då får du ett mejl och ett sms, som du kan använda istället för den digitala signaturen, genom att följa de steg som kommer att behövas för att aktivera “eSignaturen för utlänningar”.

Provet äger rum i skyddat läge, där kandidaten visuellt styrs via webbkamera. Testet som alla frågor är helt på spanska, men eftersom det var gratis gick det också bra på kinesiska.

Ha en bra A2-licens, ONLINE OCH GRATIS, alla!

Relaterade Artiklar

Back to top button