Dreame H11 Max recension: dammsuger och tvättar i ett pass!

Robotdammsugare representerar ny gräns av automatisk rengöring av huset, vilket gör att vi kan spara mycket tid på att städa de olika miljöerna. Vi har nyligen granskat det Dreame L10 Pro, en fantastisk produkt som är kapabel att suga med en kraft av 4000Pa och tvätta även golven, men den verkliga gränsen för hela denna kategori ligger i rengöringen av smuts täckt eller att det bara inte försvinner med ett enda svep. I så fall kommer en andra typ av produkt väl till pass, i vilken Dreame H11 Max, faller fullt ut med många mycket intressanta funktioner som kan garantera oss en verkligt perfekt rengöring, börjar med en otrolig sugkraft och ett självrengörande system som minimerar underhållet.

Unboxing

Produktlådan räcker stor och tung och väger mer än 5 kg: definitivt genomsnittlig om vi tror att den innehåller golvrengöringen och även alla Tillbehör till vårt förfogande. Dessa är elementen i lådan:

 • Dreame H11 Max;
 • Ytterligare HEPA-filter;
 • Rengöringsverktyg;
 • Laddnings- och tvättbas;
 • Strömförsörjning;
 • Bruksanvisning.

Närvaron av en extra HEPA-filter och till och med en utbytesborste, vilket gör att vi kan använda den under en tid och även ha en ersättning för utbyte efter slitage efter dussintals och dussintals rengöringar.

Montering och första konfiguration

Fastän H11 Max anländer som en produkt att bygga ihop, i verkligheten är operationen verkligen mycket snabb och består helt enkelt av att installera handtaget på produktens kropp. Enkel och snabb operation som gör att vi kan använda den helt direkt omedelbar. där laddningsbas kommer i två delar, den ena kan rymma dammsugaren och den andra för borsten för att rengöra tanken och rengöringsborsten för att låta den torka. De robot den kräver ingen preliminär konfiguration för rengöring eller ens en anslutning till appen, som den gjorde för L10 Pro: det räcker helt enkelt att trycka på strömknappen för att starta rengöringen och tryck på samma knapp igen för att avsluta.

Design och visning

Låt oss börja med två grundläggande aspekter, storlek och vikt. Detta H11 Max från Dreame har en total genomsnittlig storlek jämfört med liknande produkter i denna kategori. De huvuddelen som innehåller motorn och två tankar är ganska skrymmande med en vikt drygt 4 kg, vilket gör den, åtminstone på pappret, ganska tung. Men då i praktikend.v.s. under rengöring, denna vikt är perfekt fördelad på markenoch tack vare dragning av borsten () kan användas säkert med en hand utan att bli trött.

Laddstationen har nästan samma fotavtryck som enheten och ett hörn av huset räcker för att placera den och lämna den där för att ladda i ladd- och städstationen. där Borsta också ansluten till huvudkroppen med en lutningsmekanism, gör att du enkelt kan rikta rengöringen på ett exakt sätt luta handtaget åt höger eller vänster och fortsätter på detta sätt för att svänga utan att behöva lyfta eller skjuta golvrengöringen. Med tanke på storleken på de två vattentankarna, från 500 ml den för smutsuppsamling och från 900 ml för rent vatten avsedda för tvätt kommer det inte att vara möjligt att nå de smalaste utrymmena under möbeln eller under sängen, även med tanke på att handtaget kan lutas upp till en viss öppningsvinkel. där plast används är av utmärkt utförande och finishen förmedlar en känsla premie vid beröring och under användning, utan knarrande eller oönskade rörelser.

Men låt oss gå vidare till visa, stor och riktigt vacker att se på, med teknik LCD och praktiskt taget perfekta svärta och kontraster. Hans rund form passar bra med designen av H11 Max, och den led runt skärmen signalerar oss rengöringsläget i aktion, som växlar mellan grön Och Orange. Men även om skärmen är väldigt stor är den det verkligen mycket scen, den skulle kanske kunna utnyttjas bättre för att ge mer information eller på annat sätt ge en del ytterligare egenskaper. På detta sätt är dess enda funktion att rapportera återstående batterinivå och den rengöringsläge vald, utan någon annan dedikerad funktion, förutom signalering av eventuella driftfel.

De mår bra tre de knappar arrangerad på handtaget: en för att slå på och av, en andra för att välja rengöringsläge och en tredje för självrengöring.

Tekniska specifikationer och funktioner

Att träffa målet är först och främst kraft från strävan av denna H11 Max: ja 10 000 Pa, dubbelt jämfört med den icke-Max-versionen av företaget och som gör att du kan uppnå en utmärkt renhets- och sugnivå. Den andra aspekten som har övertygat oss är hans dubbel funktionalitet sug och rengöring av golv: genom att kombinera dessa två aspekter kan vi inte bara minska tiden som ägnas åt att städa vårt hem, utan vi kommer att ha en dubbelverkan på golven eller ytorna som ska rengöras, vilket inte går att få helt enkelt med en traditionell dammsugare. där Borsta från stora dimensioner det garanterar också färre pass för grundlig rengöring och dragkraften lyckas få H11 Max att kännas mycket lättare än vad dess tekniska specifikationer faktiskt visar.

jag är ensam två rengöringslägen: det första är det BIL, som tack vare sensorerna på enheten låter dig känna av graden av smuts och automatiskt anpassa rengörings- och sugeffekten. Det andra läget är det som är tillägnat vattenuppsamling: Om till exempel ett glas med vätska faller på golvet, aktivera helt enkelt denna funktion för att lättare samla upp allt och rengöra golvet. Borsten, tack vare extremt mjuk trasa, är lämplig för många typer av ytor,

Fältprov

Först och främst bekräftades dessa känslan av lätthet och användarvänlighet trots vikten på 4 kg, vilket gjorde att vi också kunde använda den med en hand och därför perfekt även för äldre personer. När det gäller renlighet var vi dock kvar på allvar imponerad: där dubbel rengöring och sugverkan rengjort ytorna kl fulländning. Testad i vårt fall på ett golv av porslin stengods, lyckades nå även den rymmer i stuckatur, rengör dem noggrant och på vissa ställen lyckas man till och med ta bort fläckar efter bara ett par pass. Med fläckar det räckte att passera det 4 eller 5 gånger för att eliminera det också envis smuts, medan vi också provade det med ketchup, speciellt stänkt på marken, och med utspillt vatten: i båda fallen tog det bara två omgångar för att helt eliminera resterna och lämna golvet rent. De sensor för igenkänning av smuts känner bara igen vätskor som spills på marken eller i alla fall de mest synliga resterna, utan att känna igen envisa fläckar.

där testa på mattor det gick precis som vi hoppades: vi kunde rengöra mattan från damm och smulor, samtidigt som vi försökte nå smutsen på djupet. Synd att det inte går att släppa, för att slippa blötlägga mattor för mycket på vintern eller vid dåligt väder, när de inte har möjlighet att torka ordentligt på kort tid.

DE två vattentankaren för städning och en för att samla in, räckte för att städa hela huset, med en yta på 50 kvmutan att behöva fylla eller tömma någon av de två tankarna. Uppsamlingsvattnet erhållits, även om golvet var tillräckligt rent, det var alltid svart och fullt av skräpvilket visar att borsten kan nå djupt, även i lederna, där kanske mer smuts tenderar att samlas och där en robot gillar L10 Pro istället kämpar det för att komma fram. Lastnings- och tömningsoperationerna är extremt enkla, det tar 5 minuter att rengöra tankarna och filtret och sedan låta allt torka för att återinsätta det i dammsugaren. Den självrengörande operationensom kan startas med lämplig knapp på toppen av enheten, startar endast om H11 Max är placerad på laddstationen ansluten till elnätet: det fortsätter med två faser för att fukta trasan och sedan suga upp det mesta av resterna och smutsen som finns på borsten, så att du slipper göra det för hand. Vi insåg att efter viss rengöring är det också nödvändigt att noggrant rengöra borsthuset, där mycket hår och damm fastnar.

Batteri och autonomi

Utseendet på batteri är kanske det mer uppoffrad av denna produkt. Visst måste man ta hänsyn till det faktum att sugkraften är avsevärd och tenderar att förbruka mer än andra konkurrerande enheter, men det kommer fortfarande att kunna garantera dig en respektabel varaktighet på ca 30 minuter. För ett vanligt hem från 60-70 kvm det kommer att vara mer än tillräckligt, särskilt om golven inte är överdrivet smutsiga, men för större ytor måste du ladda om på stationen. Och här kommer den andra svaga punkten, nämligen den tid som behövs för att ladda om: mellan 4 och 5 timmar för att nå 100 %, som därför inte tillåter oss att bara ta en paus och återuppta städningen, utan att behöva dela upp dem och fördela dem över flera dagar. Men uppenbarligen gäller detta bara mycket stora hus, eftersom det i en vanlig lägenhet räcker med att rengöra allt och gå över de smutsigaste ytorna flera gånger.

Slutsatser och pris

Referensförsäljningspriset på Dreame H11 Max det handlar om 300-350 euro () och är för närvarande endast tillgänglig på Aliexpress, men vi hoppas att den kommer snart också på den officiella hemsidan och på Amazon. Så långt vi har kunnat testa, H11 Max visade sig vara en fantastisk produktkunna ge det bästa av sig själv i kombination av de två världarna av rengöring av golv och dammsugningmen se upp för batteriet beroende på den kvadratmeter som ska rengöras!

Dreame H11 Max

350 €

Dreame H11 Max

Bygg kvalité

9,0/10

Komfort vid användning

9,0/10

Proffs

 • Utmärkt värde för pengarna
 • Dubbel funktion
 • Matttvätt
 • Djuprengöring
 • Lätt och lätt att hantera

Mot

 • Få modaliteter
 • Vattnet som ska släppas ut är inte reglerat

Relaterade Artiklar

Back to top button