Down Tim, Vodafone, Google Meet, Telegram: hur man hanterar dem när de händer

Ibland kan det hända att huvudoperatörerna eller tjänsterna har stunder av driftstopp, då kunderna inte kan använda dem och Anslut till Internet, samt ringa samtal eller skicka meddelanden.

Besvär av detta slag uppstår av olika anledningar, bl.a problem med servrar, med de nätverk och antenner som tillhandahåller anslutningen. Sist men inte minst, just av denna anledning inträffade TIM-nedgången förra veckan som påverkade flera italienska städer men framför allt stads- och utomstäderna i Milano.

Så hur ska man bete sig när en sådan omständighet inträffar? Några råd för att undvika att bli blåst av denna möjlighet.

Ned Tim, Vodafone, Google Meet och Telegram: här är vad du ska göra i händelse av nergång

Den första operationen som ska utföras gäller en kontrollera din enhet. Felet beror inte nödvändigtvis på operatören eller plattformen som används: det kan vara en inneboende problem av enheten, därför är en omstart för säkerhets skull alltid bra.

För det andra är det viktigt att kontrollera det tröskelvärdena i din tariffplan har inte överskridits (till exempel genom att använda upp den tillgängliga GB) eller telefonkrediten på ditt SIM-kort. Denna kontroll kan enkelt utföras från de dedikerade apparna.

Slutligen, för att intyga att nedgången är relaterad till tjänsteleverantörer eller telefonoperatörer, kan du konsultera webbplatsen Neddetektor. Denna plattform är baserad på crowdsourcing, det vill säga användningen av rapporter från användare för att markera olägenheter och skapa specifik statistik för att bekräfta dem.

Där det faktiskt är ett externt problem är allt du kan göra att vänta på att utvecklarna eller cheferna tar hand om det tekniska problemet och löser det så snabbt som möjligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button