Double Dragon 2: The Revenge på Nintendo NES: Fréro Delabagarre…

Double Dragon 2

Double Dragon 2: The Revenge lanserades i arkader 1988 och är utan tvekan ett av tidens mest populära spel. En undertecknad beat’em up Technos, som uppenbarligen fann berömmelse i arkader, men också (och framför allt!) på Nintendo NES! Double Dragon 2: The Revenge lanserades i september 1990 på 8-bitarskonsolen och blev omedelbart en klassiker, såväl som ett obligatoriskt diskussionsämne på lekplatsen!

Vid antipoderna av slaget vid teraflops, 4K och 60 fps, NEO•Klassiker
erbjuder dig en återgång till videospelens ursprung. Från 2D-titeln i stora pixlar till det mindre avlägset spelet till det tveksamma 3D, denna krönika inbjuder dig att (åter)upptäcka videospelsnuggets som öppnade världen för den 10:e konsten…

Double Dragon 2

I slutet av 1990 välkomnade de (unga) spelarna som vi var därför denna Double Dragon 2: The Revenge, både häpnadsväckande och jävligt attraktiv. ” Fantastisk för just nu är Double Dragon först av namnet helt enkelt inte tillgängligt i Frankrike, och kommer inte att anlända förrän lite senare. ” Attraktiv eftersom spelet har ett extraordinärt skydd för ögonen och lovar att sätta oss i bröderna Billy och Jimmy Lee, vars uppdrag kommer att vara att utrota Shadow Warriors-gänget, det senare har haft fräckheten att mörda Marian, Billys flickvän.

Double Dragon 2: det är bagaaaarre!

I början av 90-talet var “kamp”-filmen mer på modet än någonsin, och dåtidens barns (och vuxnas) hjältar hette Bruce Lee, Chuck Norris, Sylvester Stallone eller till och med Jean-Claude Van Damme. Kort sagt, så många hjältar som delar ut mandalas på mandalas, och gud vet om vi gillade det! I skolan, på lekplatsen var det många som reproducerade (praktiskt sett, eller inte…) de bästa matcherna från Kickboxer, Bloodsport, Fury of the Dragon…

Double Dragon 2

Det räcker med att säga att ett tv-spel som låter dig glida in i skon av hänsynslösa bråkare med oklanderliga frisyrer och utbuktande magmuskler för att gå och knäcka ligister, ligister och piskade punkare hade tillräckligt för att få mer än en spelare att trampa på fötterna.

Double Dragon 2

Det är i detta sammanhang som patronen i Double Dragon 2: The Revenge kom till många spelare. Ett spel som uppenbarligen kan spelas solo, men som också låter (och framför allt!) två spelare samarbeta på en enda skärm.

Ett tvåspelarläge som också erbjuder en välkänd specificitet, eftersom om det var möjligt att spela i totalt samarbete, var det också möjligt att slå sin bror och få ner hans livstav. Tillräckligt för att utlösa några seriösa skratt eller skrikande matcher bland spelarna.

Double Dragon 2

Liksom många andra spel på den tiden (särskilt på Konami) påverkade även valet av svårighetsgrad i början av äventyret… livslängden. Således, de mindre äventyrliga, väljer läget öva, anlände i slutet av spelet efter att ha slutfört den tredje nivån. I Krigare, var det möjligt att utvecklas upp till det sjunde steget. Och det är bara på modet Högste Mästarenatt vi kunde dra full nytta av Double Dragon 2, och dess 9 nivåer.

I detta ämne, svårt att missa vissa blinkningar, med karaktärer som är mycket nära en Bruce Lee, eller till och med denna imponerande fiende på nivå 4, tydligt inspirerad av Arnold Schwarzenegger.

Specialrörelser, plattformsspel och en galen ljudsektion

På spelsidan är Double Dragon 2 en perfekt blandning av enkelhet och effektivitet. Trots närvaron av endast två knappar på vår lilla NES-kontroll, är det möjligt att släppa lös slag, sparkar, ta tag i din motståndare för att knä på honom, men också utlösa en lila uppercut, göra helikoptern – med fötterna, eh, jag vi ses komma – utan att glömma det superkraftiga knäslaget som krävde extremt exakt timing.

Double Dragon 2

Till detta kommer en väldigt enkel, men djävulskt effektiv iscensättning, baserad på små vinjetter.
Ensam eller i duo, Double Dragon 2 är en ren fröjd att bläddra i, med ganska roliga slagsmål, men för att se slutet på äventyret var det nödvändigt (utöver att spela i Supreme Master-läget) också att lyckas tämja… plattformsfaser.

Visserligen var vissa passager särskilt knepiga, och det var inte ovanligt att förlora några liv på ett dåligt förhandlat hopp och/eller ett oavsiktligt fall i ett stup…

Double Dragon 2

Slutet av nivå 4 kräver till exempel att utföra ett hopp över tomrummet, och se till att inte bli instängd av löpband. Och vad sägs om att korsa floden i skogsnivån… Det värsta är utan tvekan den här fasen där du måste hoppa på rörliga kuggar, ovanför toppar; garanterat ångest…

Double Dragon 2

När det gäller nivådesign, utan att gråta geni, bjöd Double Dragon 2 på några utmärkta ögonblick, och alla minns till exempel sekvensen ombord på helikoptern i början av äventyret.

Double Dragon 2: The Revenge är också ett exceptionellt soundtrack (men lite repetitivt) inklusive huvudtemat som fortfarande resonerar i många huvuden eller musiken på den andra nivån (Heliport), bara exceptionellt.

Double Dragon 2

30 minuters skoj

Sidoliv, som många beat’em up, Double Dragon 2: The Revenge är inte ett exempel på livslängd. På mode Högste Mästarenär det möjligt att klara de nio nivåerna på bara en halvtimme… förutsatt att du inte konfronteras med spelet över innan !

Visserligen är Double Dragon 2 ett ganska krävande spel, och utan att (över)missbruka speciella tekniker (knä och uppercuts) är det ganska svårt att se slutet på det.

Double Dragon 2

För den lilla informationen är det i Double Dragon först av namnet som vi kan delta i, i slutet av spelet, en brodermord (lika grym som intensiv) mellan Billy och Jimmy för att återta hjärtat hos den söta Marian.

Double Dragon och efter?

Som många av den tidens licenser lyckades Double Dragon inte riktigt förnya sig efter 90-talet. Visserligen fanns det Double Dragon 3 (NES), Super Double Dragon eller Battletoads & Double Dragon på Super Nintendo, utan att glömma spelen av kontra slåss Double Dragon V och Rage of the Dragons (på Neo-Geo), men inget som lyckades transkribera den episka sidan av de två första opusen. Ah ja, det fanns en Double Dragon 4 2017, men kom inte för nära…

Double Dragon 2

För att se nu om talangfulla utvecklare kommer att kunna återuppliva licensen, som Lizardcube, Guard Crush och Dotemu gjorde med de utmärkta Streets of Rage 4 förra året.
Under tiden, ge dig själv en halvtimme denna söndagseftermiddag för att (åter)sluta Double Dragon 2… och i läge Högste Mästaren snälla du.

Relaterade Artiklar

Back to top button