Donald Trump kan återvända till Facebook i januari

donald-trump-pixabay.png © Pixabay

Två års avstängning av konton Facebook och Instagram av den tidigare amerikanska presidenten löper snart ut.

Donald Trump blev avstängd från de flesta sociala nätverk efter attacken mot huvudstaden orkestrerad av hans anhängare den 6 januari 2021, och Donald Trump kan mycket väl återvända till Meta-gruppen. Facebook och Instagram hade faktiskt bara förbjudit det under en period av två år, vilket därför kommer att upphöra 2023.

Mark Zuckerberg motsätter sig Trumps återkomst… Men det kanske inte räcker

På kvällen den 6 januari 2021, när USA:s vicepresident Mike Pence skulle bekräfta resultatet av de amerikanska valen som gav Joe Biden seger, omringade den republikanska kandidatens anhängare Capitolium, fast beslutna att hindra honom från att göra det. . Den senare, till stor del uppmuntrad av Trump under sitt möte, men också och framför allt av hans inlägg på olika sociala nätverk, hade attackerat byggnaden och orsakat totalt fem dödsfall och verklig oro för den amerikanska demokratins stabilitet.

Skräcken gick över, de flesta sociala nätverk valde då att förbjuda Trumps konton. Berövad på en plattform har den tidigare presidenten sedan dess skapat Truth, sitt eget sociala nätverk som kämpar för att säkerställa samma publik. Men om avstängningen av hans YouTube- och Twitter-konton är permanent (såvida inte Elon Musk så småningom köper ut den sistnämnda plattformen, i vilket fall miljardären har meddelat att han vill återaktivera Donald Trumps konto), bör den som Meta införde bara pågå i två år .

Mark Zuckerberg hade dock meddelat att denna avstängning skulle vara permanent, innan han greps av medlemmarna i hans styrelse. Det slutade med att de hittade en kompromiss: Trump kommer bara att kunna återställa sitt konto efter en bedömning av en expertgrupp som slår fast att den tidigare presidenten inte längre utgör en risk för den allmänna säkerheten. Kriterierna för att fastställa denna risk är för närvarande inte kända.

Källa: Gizmodo

Relaterade Artiklar

Back to top button