Dolby Vision kommer till laserprojektorer, tack Xiaomi

Xiaomi Laser Cinema 2-1 © © Xiaomi

Xiaomi har lanserat sin Xiaomi Laser Cinema 2 i Kina, en ny videoprojektor
kort kast (UST). Även om dess specifikationer förblir blygsamma överlag, är det den första projektorn på marknaden som stöder Dolby Vision-standarden.

Många projektorer stöder HDR… men Dolby Vision-standarden har hittills hållit sig i underkanten, felet på den stora mångfalden av installationer som gör det svårt att återskapa den exakta bildkvaliteten som ålagts för HDR-standarden från Dolby. Vi kände att situationen kunde förändras med korta projektorer och deras projektionsdukar utformade för att avvisa omgivande ljus. Det är nu gjort.

En a priori blygsam UST-videoprojektor

Xiaomi har verkligen lanserat, för tillfället bara i Kina, en ny projektor med kort kastlängd (UST): Xiaomi Laser Cinema 2. Om den senare så småningom skulle distribueras internationellt är den nöjd med relativt blygsamma specifikationer. , med 113 % täckning av rec.709 färgspektrum och ljusstyrka upp till 2 400 ANSI lumen.

Det är ändå den första projektorn som stöder Dolby Vision-standarden. Det är främst därför det är intressant: Laser Cinema 2 kan verkligen dra nytta av all den visuella rikedom som erbjuds av HDR-standarden som stöds av Dolby.

Xiaomi Laser Cinema 2-2 © © Xiaomi
Xiaomi Laser Cinema 2-3 © © Xiaomi
Xiaomi Laser Cinema 2-4 © © Xiaomi

Xiaomi Laser Cinema 2-5 © © Xiaomi

Dolby Vision kommer kommer att installeras på våra projektorer

Kom ihåg att Dolby Vision-standarden erbjuder ett antal fördelar jämfört med HDR10-standarden, till exempel stöd för ett högre bitdjup (12 bitar mot 10), eller ännu högre maximal ljusstyrka (4 000 nits istället för de typiska 1 000 nits av HDR10, minns HomeTheaterRecension). Dolby Vision-standarden använder också dynamisk metadata som gör att innehåll kan visas på det sätt som bäst passar skärmens möjligheter. HDR10 nöjer sig för sin del med mindre fördelaktiga statiska metadata.

Denna sista specificitet gör att Dolby Vision-standarden kan få ut det mesta av alla material. I det här fallet är det därför relevant på UST-projektorer med kort kastlängd. Den senare skulle alltså kunna erbjuda bättre bildkvalitet än mer konventionella HDR-projektorer.

Om samma ämne:
Philips GoPix 1 och PicoPix MaxTV: Philips vill att du ska kunna ta med dig din projektor vart du än går

Källor: Weibo
, HomeTheaterRecension

Relaterade Artiklar

Back to top button