Dolby Atmos fungerar inte på Windows 10-dator

Dolby Atmos är en innovativ surroundljudsteknik utformad för att förbättra ljudkvaliteten för din lyssningsupplevelse på en mängd olika enheter, inklusive enheter med Windows 11/10 . Om du märker det Dolby Atmos inte fungerar på din dator av en eller annan anledning, kan du prova lösningarna i det här inlägget för att åtgärda problemet.

Dolby Atmos fungerar inte på Windows

Om du står inför det här problemet kan du prova våra rekommenderade lösningar nedan i ingen speciell ordning och se om det hjälper till att lösa problemet.

 1. Kör felsökaren för ljud
 2. Uppdatera dina ljuddrivrutiner
 3. Återställ ljuddrivrutinerna
 4. Återställ Dolby-appen
 5. Avinstallera och installera om Dolby-appen.
 6. Se till att ljudtjänster körs
 7. Utför en systemåterställning

Låt oss ta en titt på beskrivningen av processen förknippad med var och en av de listade lösningarna.

Innan du provar lösningarna nedan, leta efter uppdateringar och installera alla tillgängliga bitar på din Windows 10-enhet och se om det fungerar nu Dolby Atmos i normalt läge.(Dolby Atmos)

1]Kör felsökaren för ljud

Du börjar felsöka det faktum att Dolby Atmos fungerar inte(Dolby Atmos fungerar inte) genom att köra den inbyggda Windows 10-åtgärd (Windows 10) Ljudproblem. Om detta inte hjälper, prova nästa lösning.

2]Uppdatera dina ljuddrivrutiner

Att uppdatera ljuddrivrutinerna installerade på din Windows 11/10-dator är en av de mest effektiva lösningarna för att åtgärda problemet Dolby Atmos .

Du kan antingen uppdatera dina drivrutiner manuellt via Enhetshanteraren eller få drivrutinsuppdateringar från avsnittet Valfria uppdateringar.Windows uppdatering(Windows uppdatering). Du kan också ladda ner den senaste versionen av drivrutinen från ljudkortstillverkarens webbplats.

3]Återställ ljuddrivrutinerna

Om uppdateringen av dina ljuddrivrutiner inte löste problemet kan du återställa drivrutinen till en tidigare version som fungerade.

4]Återställ Dolby-appen

Du kan återställa Dolby-appen och se om det hjälper.

5] Radera(Avinstallera) och installera om appen Dolby.

Om återställning av appen inte löser problemet kan du avinstallera Dolby-appen, (avinstallera Dolby-appen) och sedan gå till Microsoft Store och hitta, ladda ner och installera appen på din enhet.

6]Se till att ljudtjänsten körs

Om ljudtjänsten inte körs på din Windows 10-enhet kan det här problemet uppstå. Så kontrollera om tjänsten är igång och starta tjänsten om den inte körs.

7]Utför en systemåterställning

Om du har märkt att det här problemet har börjat uppstå nyligen, är det mycket möjligt att problemet orsakades av en nyligen genomförd ändring i ditt system som du inte kan identifiera. I det här fallet kan du återställa ditt system till en tidigare punkt. Detta kommer att återställa ditt system till en tidigare punkt när systemet fungerade korrekt.

Hoppas det här hjälper!

Relaterade inlägg(Relaterat inlägg) : Dolby hemmabio fungerar inte.

Dolby Atmos är en innovativ surroundljudsteknik som är skapad för att förbättra din ljudupplevelse på olika enheter inklusive Windows 11/10-enheter. Om du märker att Dolby Atmos av en eller annan anledning inte fungerar på din dator, kan du prova lösningarna i det här inlägget för att lösa problemet.

Dolby Atmos fungerar inte på Windows

Dolby Atmos

Om du stöter på det här problemet kan du prova våra rekommenderade lösningar nedan i ingen speciell ordning och se om det hjälper till att lösa problemet.

 1. Kör felsökare för ljud
 2. Uppdatera ljuddrivrutiner
 3. Återställ ljuddrivrutiner
 4. Återställ Dolby-appen
 5. Avinstallera och installera om Dolby-appen
 6. Se till att Audio Services körs
 7. Utför systemåterställning

Låt oss ta en titt på beskrivningen av den involverade processen för var och en av de listade lösningarna.

Innan du provar lösningarna nedan, leta efter uppdateringar och installera eventuella tillgängliga bitar på din Windows 10-enhet och se om Dolby Atmos nu fungerar som vanligt.

1]Kör felsökaren för ljud

Du börjar felsöka problemet genom att köra Windows 10 inbyggda ljudfelsökare. Om detta inte hjälper, prova nästa lösning.

2]Uppdatera ljuddrivrutiner

Att uppdatera ljuddrivrutinerna installerade på din Windows 11/10-dator är en av de mest effektiva lösningarna för att fixa Dolby Atmos-problem.

Du kan antingen uppdatera dina drivrutiner manuellt via Enhetshanteraren, eller så kan du hämta drivrutinsuppdateringarna i avsnittet Valfria uppdateringar under Windows Update. Du kan också ladda ner den senaste versionen av drivrutinen från ljudkortstillverkarens webbplats.

3]Återställ ljuddrivrutiner

Om uppdateringen av ljuddrivrutinerna inte löste problemet kan du återställa drivrutinen till en tidigare version som fungerade.

4]Återställ Dolby-appen

Du kan återställa Dolby-appen och se om det hjälper.

5]Avinstallera och installera om Dolby-appen

Om återställning av appen inte löser problemet kan du avinstallera Dolby-appen och sedan gå över till Microsoft Store och söka, ladda ner och installera appen på din enhet.

6]Se till att ljudtjänsten körs

Om ljudtjänsten inte körs på din Windows 10-enhet kan du stöta på det här problemet. Så kontrollera om tjänsten körs och starta tjänsten om den inte körs.

7]Utför systemåterställning

Om du märkte att det här problemet började uppstå nyligen, är det fullt möjligt att problemet underlättades av en förändring som ditt system har gått igenom nyligen som du inte kan hitta. I det här fallet kan du återställa ditt system till en tidigare punkt. Detta kommer att återställa ditt system till en tidigare punkt när systemet fungerade korrekt.

Hoppas det här hjälper!

relaterade inlägg: Dolby hemmabio fungerar inte.

Relaterade Artiklar

Back to top button