Dna: här är det nya systemet för att spåra guldtackor

Det är allt italienska den nya tekniken som kommer att användas för att skydda varenda en guld tacka reser från producenten till bankerna. Vi kan definiera Antibedrägeri-DNAden senaste upptäckten av vetenskap till förmån för säkerhet. Men hur fungerar denna nya teknik? Här är alla detaljer för att lära dig om denna intressanta innovation.

DNA-baserade spårämnen för att identifiera en producent av guldtackor

Denna tekniska innovation, resultatet av italienarens uppfinningsrikedom Michela Puddu och används för att spåra textilfibrer, från och med idag kommer det att tillämpas på ädelmetaller. Ett slags Icke-biologiskt DNAmen identifierar sig för certifiera produkten vilket gör den unik och tillhör företaget som utvann den, smälte den och ställde den för omedelbar leverans.

Ett sätt att förhindra stöld och bedrägeri i formen av genomskinliga etiketter med DNA-spray på produkten. Fullständigt osynlig om de tillämpas i varje steg av produktionen kan de berätta historien historia av produkten. Från råvara till färdig produkt, DNA markerar och identifierar hela processen från början till slut.

För att berätta vad som händer med hennes anti-bedrägeri-DNA är Maria Puddu i en intervju publicerad på ansa.it. “”.

Men vad händer med tackorna då? Det är alltid Puddu som förklarar det genom att nämna det första specifika fallet: “”.

Detta garanterar vissheten att hur mycket dokumenterat om ursprunget och produktionsprocessen är sant och inte förfalskade. I själva verket, till skillnad från papper eller digitala dokument, DNA “”.

En behagligt etisk och moralisk implikation

Denna innovation har också en fin twist etisk och moralisk. Som bekant bryts dessa material ofta i heta områden, där brott och krig är dagens ordning. Genom att känna till produktens ursprung tack vare DNA kan vi också göra val som inte utnyttjar människors liv och sätter dem på spel.

Faktum är att Puddu avslutar: “”.

De som vill fördjupa en annan viktig aspekt på DNA relaterat till de helt nya superresistenta 3D nanomaterial vi rekommenderar att du läser artikeln som finns på denna länk.

Relaterade Artiklar

Back to top button