Djokovic / Nadal: chocken från Roland-Garros kommer att sändas på Prime Video … men gratis

tennis Djokovic Nadal © © Victor Joly / Shutterstock.com

Kvartsfinalen mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal kommer att sändas på natten Prime Video, Tisdag kväll. Men mötet kommer att vara gratis för icke-prenumeranter.

Imbroglio kring den efterlängtade kvartsfinalen mellan Djokovic och Nadal har precis avslutats. Många fruktade att det som lovar att bli ett av säsongens stora ögonblick och 2022 års upplaga av Roland-Garros inte kunde vara tillgängligt för alla. Slutligen, efter tveklöst tuffa förhandlingar, kommer Prime Video att sända matchen, men gratis.

Krocken mellan Djokovic och Nadal på Prime Video, men gratis!

Eftersom vi potentiellt var på väg mot en liten skandal i tennisentusiasters värld, där sociala nätverk återigen har varit en idealisk uppvärmningsplats, sjunker spänningen sakta.

Ja, chocken mellan världsettan Novak Djokovic och Rafael Nadal, 13 gånger vinnare av Roland-Garros, kommer att synas utan att behöva betala en euro. Varför denna lättnad? Eftersom Prime Video-plattformen, till vilken tillgång betalas, drar nytta av exklusivitet för tio matcher som sänds på Philippe Chatrier-banan (Centralen) i nattsession, och framför allt för två kvartsfinaler för damer eller herrar.

För att sammanfatta saker och ting, chanserna att se matchen mellan två levande tennislegender uteslutande på Prime Video var stora, och detta har bekräftats, eftersom duellen på toppen verkligen kommer att äga rum på plattformen. Som tur är blir mötet mellan “Rafa” och “Djoko” gratis.

Amazons gest till tennisälskare

Debatten handlade mer om tillgång till detta möte, som anses vara ett stort sportevenemang, för alla. I samråd med den nya chefen för Roland-Garros Amélie Mauresmo har Prime Vidéo, som betalar 15 miljoner euro varje år för att förvärva delar av sändningsrättigheterna för turneringen, siktet inställt på denna kvartsfinal för att säkerställa att den sänds exklusivt.

Men genom att öppna detta möte för både prenumeranter och icke-prenumeranter, gör Prime Video en riktig gest, utan tvekan efter att ha satts under press av ett stort antal fans av den lilla gula bollen. Organisationen frågade henne också för att hon inte ville alienera allmänheten, och hon måste uppskatta den lilla tjänsten.

Förra säsongen sändes semifinalen mellan Rafael Nadal och Novak Djokovic nära Porte d’Auteuil (vunnen av serben i fyra set) gemensamt på Prime Video och på France Télévisions, turneringens historiska sändare. Förutom att, som en del av partnerskapet mellan det franska tennisförbundet och Amazon, måste semifinalerna i alla fall också samsändas på France Télévisions.

Den stora besvikelsen över detta beslut kommer utan tvekan att förbli Rafael Nadal, mer tillfreds med lera i varmare väderförhållanden, och som uttryckligen hade bett om att få spela under dagen, snarare än att vara schemalagd på natten. Denna (bra) kompromiss kunde uppenbarligen inte tillfredsställa alla.

Amazon Prime-video

Se erbjudandet

Läs meddelandet


8

Amazon Prime-video

  • En katalog som växer månad efter månad
  • En SVOD-plattform och många andra tjänster
  • En ganska komplett bakkatalog

Bra men kunde göra bättre. Detta är helt klart det första intrycket som Amazon Prime Video lämnar på oss. Katalogen är fortfarande snygg, hemmaproduktioner från Amazon håller ofta hög kvalitet, men allt tyngs fortfarande av ett gränssnitt som kan förbättras avsevärt.

Bra men kunde göra bättre. Detta är helt klart det första intrycket som Amazon Prime Video lämnar på oss. Katalogen är fortfarande snygg, hemmaproduktioner från Amazon håller ofta hög kvalitet, men allt tyngs fortfarande av ett gränssnitt som kan förbättras avsevärt.

Om samma ämne:
Amazon kommer inte att få dig att betala för sitt Ligue 1 Pass i sommar

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button