DJI:s Mavic 3 Pro-design läckte: två kameror och 46 minuters flygning

DJI Mavic 3 Pro © Jasper Ellens

DJI förbereder sig för att förenkla sitt utbud av Drönare
Mavic Pro med en “3”-modell som kombinerar två linser.

Förmedlas av Gränsen, men avslöjat särskilt av DroneDJ, har läckorna angående nästa spjutspets från DJI något att drömma om. Om de bekräftas kommer företaget verkligen att ha lagt de små rätterna i de stora för denna Mavic 3 Pro vars officiella tillkännagivande är länge väntat.

Läs också:
En defibrillator skickad med drönare, nästa tillgång för räddningspersonal?

Dubbla kameror och förbättrade bilder

Som alltid i den här typen av fall är det nödvändigt att ta lite avstånd med den information som tas emot, även om läckorna är särskilt kompletta med detaljerad och illustrerad information, förutom att vara trovärdig.

Först skulle DJI integrera två kameror på denna Mavic 3 Pro för att inte längre konfronteras med problemen som uppstår med Mavic 2 Pro och Mavic 2 Zoom. Tanken här är att erbjuda allt “nödvändigt” på en enda drönare.

DJI Mavic 3 Pro © DroneDJ

Läckorna talar om en 24 mm vidvinkelkamera med en bländare mellan f2.8-f11 och en större 4/3-sensor än på Mavic 2 Pro. En andra sensor, teleobjektivet, skulle ha en brännvidd på 160 mm med ett synfält på 15°. DJI skulle använda sensorer på 20 respektive 12 miljoner pixlar

För att göra fotograferingen enklare skulle märket ha tillhandahållit många lägen och flera hjälpmedel. Det är alltså en fråga om systemet för att undvika hinder, det intelligenta flygläget och det berömda Avancerad pilotassistans.

Läs också:
Parrot automatiserar kontrollen av vindkraftverk med sina drönare

En “Cine”-modell med 15 km räckvidd

Hittills har vi bara pratat om den “korta” Mavic 3 Pro, men i verkligheten verkar läckorna relatera till två modeller. Den så kallade “standard” versionen skulle visa en vikt på 920 gram och kunde nå upp till 46 minuters flygning. Den här versionen skulle erbjudas för 1 600 dollar och lanseringen skulle vara planerad till den 15 november.

DJI Mavic 3 Pro © DroneDJ

Vid sidan av denna modell skulle DJI ha idén att erbjuda en “Cine”-version. Där är det fortfarande lite vagare, men det skulle handla om att integrera en SSD och en “Lightspeed”-kabel för överföringar upp till 1 Gbps. Denna modell skulle också åtföljas av den nya DJI Smart Controller-fjärrkontrollen med integrerad skärm och OcuSync-teknik för videoöverföring över 15 kilometer.

Rykten tyder dock på att denna “Cine”-version skulle bli mycket dyrare: det talas om att lägga till $1 000 till Mavic 3 Pro-notan. Ändå säljs DJI Smart Controller för närvarande för mer än 600 euro. Inget onormalt alltså.

Omnämnt av Jasper Ellens är datumet den 15 november fortfarande mycket osäkert. Vi slår vad om att DJI klargör saker snabbt nu när stycket har släppts.

I morgon, drönare för att rädda miljön?

Tänk om drönare var viktiga verktyg för att lära känna naturen bättre? Tänk om de blev värdefulla allierade i att bekämpa föroreningar och stävja effekterna av klimatförändringarna?
Läs mer

Källa: Gränsen
, DroneDJ,
Jasper Ellens

Relaterade Artiklar

Back to top button