DJI snart i ditt hem tack vare sin robotdammsugare

dammsugare 1600

Tillverkaren, mer känd för sina drönare, sägs utveckla sin första robotdammsugare och skulle försöka diversifiera sig till det uppkopplade hemmets värld.

Robotdammsugaren verkar gå på högvarv och fler och fler aktörer verkar vilja ha sin del av kakan.

DJI skulle försöka diversifiera sig till den saftiga uppkopplade hemmamarknaden

För bara några dagar sedan fick vi veta att Amazon köpte iRobot, världsledande inom sektorn för en bagatell av 1,7 miljarder dollar. Ett åskslag i branschen som placerar e-handelsjätten som riktmärke på marknaden, långt före sina konkurrenter.

Idag berättar en tweet från läckaren DuanRui att ett annat märke är på väg att lansera sina egna robotdammsugare, och det företaget är ingen mindre än DJI. Ingen annan information stödjer detta tillkännagivande, så vi måste vara försiktiga för tillfället och vänta på nya element.

Vid första anblicken är detta inträde på robotdammsugaren överraskande, så långt borta från hemautomationsvärlden är DJI. Vi känner tillverkaren bättre tack vare dess stabilisatorer för smartphones, dess utbud av drönare eller dess actionkameror.

Den uppkopplade hemmarknaden blomstrar dock med stark försäljningstillväxt inom många sektorer, inklusive robotdammsugare och övervakningskameror. DJI skulle, om vi projicerar oss själva lite, kunna ställa sin expertis till tjänst med hemkameror som skulle fungera tillsammans med en dammsugare och andra enheter för att bilda ett enda och unikt ekosystem.

Relaterade Artiklar

Back to top button