DJI presenterar Avata, dess senaste FPV-drönare tillsammans med en helt ny flyghjälm


DJI-varumärket erbjuder med DJI Avata en ny Drönare FPV som utlovar en ännu mer uppslukande flygupplevelse för både nybörjare och erfarna användare.

Efter DJI FPV som släpptes förra året vill tillverkaren satsa lite mer på drönarmarknaden som kan styras med hjälm tack vare DJI Avata.

Ett nytt headset och enhandskontroll för att förenkla styrningen

Den här nya drönaren har fyra propellrar och väger endast 410 gram på vågen. Märket indikerar också att det har lagt till aerodynamiska propellerskydd för mer säkerhet under flygning.

DJI Avata drönare © © DJI

För att styra det, åtföljs DJI Avata av DJI Goggles 2, ett headset som låter dig se exakt vad drönarens kameror fångar och använder förstärkt verklighet för att hitta startpunkten med en blick. Den har en Micro-OLED-skärm med justerbara dioptrier för att passa glasögonbärare. Headsetets räckvidd är upp till 10 kilometer med en överföringsfördröjning på cirka 30 millisekunder och det erbjuder 1080p videorendering vid 100 ips.

DJI Avata drönare © © DJI

En ny DJI-rörelsekontroll för att styra enheten och uppnå de mest spektakulära bilder som är möjliga med en hand är också tillgänglig.

DJI Avata är tänkt att vara tillgänglig för nybörjare eller amatörer och erbjuder flera flyglägen med hjälp av GPS-navigering. De mest erfarna kan byta till manuellt läge och flyga sin drönare utomhus eller inomhus. Ett Turtle-läge visas också för att vända drönaren om den landar på ryggen.

DJI Avata drönare © © DJI

Drönaren har också många tekniker för att garantera säkerheten för varje flygning, såsom varumärkets GEO 2.0 geofencing-system, som indikerar potentiella faror för användaren, eller AirSense-systemet för att varna piloten när flygplan eller helikoptrar närmar sig.

Precis som med DJI FPV indikerar dock varumärket att för allas säkerhet är en medföljande person nödvändig för att övervaka vad som händer runt drönaren och förhindra eventuella olyckor.

4K-video och dubbel stabilisering för att garantera skärpan på de filmade bilderna

För videodelen har DJI Avata en 48 MP 1/1,7-tums CMOS-fotosensor med f/2,8 bländare och ett ultravidvinkelobjektiv med en betraktningsvinkel på upp till 155°. Den kan filma i 4K med 60 fps och upp till 100 fps i 2,5K definition.

För att säkerställa skarpa bilder har DJI Avata även två stabiliseringssystem som eliminerar skakningar under flygning och håller bilden närmare den verkliga nivån för att bibehålla en rak bild när du fotograferar svävande.

DJI Avata drönare © © DJI

Klipp lagras på enhetens 20 GB internminne och en micro SD-plats möjliggör ytterligare lagringsmedia för långa filmningssessioner.

DJI Avata kommer snart att finnas tillgänglig för 1 429 €, vilket inkluderar drönaren, rörelsekontrollern och headsetet DJI Goggles 2. Om du redan har ett kompatibelt headset och fjärrkontroll kommer drönaren också att finnas tillgänglig utan tillbehören för 579 €.

Ett sista, lite mer prisvärt paket som kombinerar DJI Avata, rörelsekontrollern och V2 DJI FPV-headsetet (lite äldre) kommer att erbjudas för 1 149 €. Slutligen, räkna med ytterligare 249 € för DJI Avata Fly More-paketet, med ytterligare två batterier och en laddstation.

Källa: DJI

Relaterade Artiklar

Back to top button