Divoom Pixoo: lavin av pixlar!

Pixoo Max © © Divoom

Fram till den 24 december öppnar Clubic en ljuddosa åt dig varje dag adventskalender 2021 : möjligheten att upptäcka ovanliga eller praktiska prylar, presentidéer, till sig själv eller för nära och kära.

Pixel Art frestar dig, men du har ingen talang? Inga problem: nystartade Divoom har tänkt på allt med dessa Pixoo Max.

Att unna sig glädjen med Pixel Art har aldrig varit enklare tack vare nystartade Divoom och dess Pixoo-sortiment, atypiska digitala ramar. Istället för en traditionell LCD-panel, innehåller dess produkter verkligen en mosaik gjord av flerfärgade lysdioder (32 x 32 i fallet med Pixoo Max som vi presenterar för dig här).

Pixoo Max © © Divoom

Enheten mäter 173 x 173 mm för en tjocklek på 19 mm. Den innehåller ett 5000 mAh uppladdningsbart batteri för 10 timmars batteritid. Divoom levererar den med ett bordsställ och en sugkoppsmekanism för att fästa den på en slät vägg. Slutligen tillhandahålls kommunikationen av en Bluetooth 5.0-anslutning.

Companion app

Divoom Max styrs med hjälp av en kompletterande applikation tillgänglig på iOS och Android. Det är tack vare det som vi överför fasta eller animerade bilder till Pixoo Max. Bilderna lagras sedan i enhetens minne och kräver därför ingen permanent anslutning till smarttelefonen.

Pixoo Max © © Divoom

Förutom att importera befintliga filer kan du givetvis skapa dina egna sekvenser och stillbilder. För detta har applikationen en grundläggande, men effektiv editor som manipuleras med ditt finger.

En annan möjlighet är att ladda ner filer som skapats av andra användare och delas i applikationens community-nätverk, eller

Uppenbarligen är allt modererat för att inte missa några chockerande filer.

Pixelkonst och mer

Talangerna hos Pixoo Max är inte begränsade till enkel visning. Alltid tack vare applikationen kan den förvandlas till en väggklocka eller en informationspanel. Din ram kan sedan ta emot aviseringar från dina sociala favoritnätverk, lokalt väder eller erbjuda dig en ljudvisualisering tack vare den integrerade mikrofonen.

Pixoo Max är varken mer eller mindre än en utveckling av originalet Pixoo vars skärm bestod av en 16 x 16 pixlar matris. Om denna modell fortfarande är tillgänglig är den nu av mindre intresse.

Å andra sidan kan Pixoo 64, den senaste medlemmen i familjen och nyligen tillgänglig, sticka ut i sortimentet: den erbjuder en 64 x 64 pixelskärm samtidigt som den är betydligt större än Pixoo Max. Utöver sin upplösning har denna modell inte ett uppladdningsbart batteri och ett Bluetooth-chip, här ersatt av en Wi-Fi-anslutning, vilket gör att den kan hämta information i realtid från nätet.

Pixoo Max © © Divoom

Pixoo 64 kan till exempel ange priset på Bitcoin eller någon annan kryptovaluta, visa en interaktiv kalender, antalet visningar av en YouTube-video eller ett Instagram-inlägg, etc.

Slutligen indikerar Divoom att engelska och amerikanska användare kan associera den med en Alexa-enhet för att styra den med rösten. Hoppas att alternativet snart kommer att finnas tillgängligt i Frankrike!

Hitta Divoom Pixoo Max på Amazon

Eller…

Divooms Pixoo har inga riktiga konkurrenter. Mer exakt, inget som inte är så framgångsrikt. Fans av lödkolvar och hemlagad kan alltid vända sig till ett av de få open source/creative commons-projekt som finns på nätet, men för andra verkar Pixoo vara idealisk!

Hitta vårt urval av adventskalendern!

Du röstade för det, vi hörde dig: Clubic adventskalender är tillbaka för tredje året i rad. Vi har valt ut originalprodukter åt dig, roliga och ibland passerade under radarn, men som verkar värda intresse för nördarna som sover i dig. Vi har haft dem alla i våra händer, vi har testat dem och vi har älskat dem. Annars skulle vi inte presentera dem för dig…

Och för mer ovanliga presentidéer påminner vi dig om att 2019 och 2020 adventskalendrar fortfarande är online!

  • Vi kände till konsolerna retrogaming handhållen, men ännu inte “nyckelringkonsoler”. Detta är dock idén med FunKey S, som kan efterlikna en Playstation eller en Nintendo 64!
  • Efter år av forskning har den australiensiska startupen Nura kokat ihop Nuratrue, de första hörlurarna riktigt trådlös utnyttja akustisk otoemission.
  • Att designa och programmera din egen robot har aldrig varit så enkelt och roligt som med ClicBot. Allt utan att skriva en enda kodrad!

Relaterade Artiklar

Back to top button