Disneyland Paris satsar på sitt 30-årsjubileum: 200 drönare kommer att lysa upp sitt slott varje natt

Disneyland Paris 30 år

För första gången i en Disney-park kommer en ljusshow med dussintals drönare att äga rum varje kväll, den 30.e destinationsjubileum.

Från och med den 6 mars 2022 börjar Disneyland Paris festligheterna för sina 30e jubileum, och platsen har gjort allt för att förbereda speciella upplevelser för sina besökare. En ny show kommer att äga rum vid foten av Sleeping Beauty Castle, magiska trädgårdar kommer att fira Disney-karaktärer i hela parken, och Avengers Campus kommer att öppna sina dörrar sommaren 2022 i Walt Disney Studios. Men framför allt kommer detta jubileum att markera återkomsten av den spektakulära Disney Illuminations nattshowen, som kommer att ha den speciella egenskapen att föregås av en show som heter D-Light och bärs av teknik.

Mycket speciella gäster

Disneyland Paris håller på att slutföra de sista detaljerna i för-showen som kommer att samla alla ingredienser som gör Disney-showernas magi, nämligen de lysande vattenstrålarna, videoprojektionen (närvarande i parkens shower sedan 2012), ljuseffekterna, lasrar, dimma och Disneymusik, förstås.

Det kommer också att finnas en överraskningsgäst i slutet av denna show, planerad att ta några minuter. Slutligen, “en gäst”, ska vi säga “gäster”, eftersom det kommer att vara 200 totalt. Här pratar vi inte om skådespelare eller dansare, utan om drönare.

Disneyland Paris 30 år

Ja, 200 drönare kommer att lysa upp det mytomspunna slottet i Disneyland Paris före varje session av Disney Illuminations, en show som ska äga rum varje kväll när parken stänger. Utanför pandemin ägde nattshowerna rum dagligen, på natten. Vi har ännu inte fått bekräftelse på att showen kommer att spelas 7 dagar i veckan, men trettioårsdagen förpliktar, det är svårt att föreställa sig att Disneyland Paris prioriterar vissa dagar och berövar några av dess besökare från showen.

En första i Disneyparkerna

Drönarbaletten kommer att ha som uppdrag att symbolisera logotypen för detta evenemangsår, det vill säga siffran “30”, skickligt ritad i form av Mickeys öron, som en nick till ställets mästare. Det är i alla fall första gången som en Disney-nöjespark kommer att använda drönare för en utomhusshow. ” Denna innovation är ytterligare ett steg mot utvecklingen av allt mer uppslukande och spektakulära upplevelser för Disneyland Paris-besökare, eller när tekniken står till tjänst för känslor. frammanar destinationen.

Disneyland Paris 30 år © Skärmbild © YouTube @DisneylandParisOfficiel

Drönarkoreografin designades med stöd av Dronisos, en dansk specialist inom genren. Testerna utfördes nära Bordeaux, borta från nyfikna ögon.

Sekvensen kommer att ackompanjeras av originalmusik, inspelad i Abby Roads studior i London, där Beatles, Kylie Minogue, Lady Gaga, Pink Floyd, Claude François och Robbie Williams har poserat sina röster. Soundtracket spelades in under liveförhållanden och med 60 musikers medverkan.


Relaterade Artiklar

Back to top button