Disney+ tillkännager “Nautilus”, en serie inspirerad av Jules Vernes universum

Nautilus Disneyland Paris © Alexandre Boero

I måndags kväll meddelade Disney+ att de hade beställt en ny serie, Nautilus, i det mycket suggestiva namnet. Dess inspelning bör börja i början av nästa år, meddelar plattformen.

Efter Disneyland Paris kommer även Disney+ att ha sitt Nautilus. Och du kommer att ha förstått, det kommer att vara i form av en serie. Företaget beställde programmet, direkt inspirerat av Jules Vernes arbete, som hade föreställt ubåten i sin roman 20000 Ligor Under havetutgiven 1871.

Läs också:
Disney+ har fördubblat antalet prenumeranter på ett år

Nautilusen rytm på 10 avsnitt på 50 minuter

Trogen sin ambition att ta upp lokala produktioner från havsbotten, har avdelningen Europa-Mellanöstern-Afrika (EMEA) av Disney+ formaliserat den kommande ankomsten på sin plattform för Nautilus. Denna nya serie live-action äventyr börjar filmas i början av 2022.

Den kommer att berätta historien om Nemo, en indisk prins som, berövad sin tron ​​och sin familj, är en fånge av Ostindiska kompaniet. Kaptenen vill ha hämnd mot dem som tog allt från honom och anställer en ganska heterogen och brokig besättning. Det är med den senare som han går ombord på den majestätiska Nautilus, ombord på vilken han kommer att upptäcka sina ledaregenskaper och ge sig ut på ett extraordinärt äventyr och utforska undervattenslivets skönhet och magi.

Disney har redan gjort några avslöjanden för oss. Först, på formuläret, vet vi att vi börjar på en modell på 10 avsnitt på 50 minuter. Nästa, Nautilus kommer att skrivas och produceras av James Dormer (Beowulf: Återvänd till Shieldlands), som tidigare har arbetat för Netflix, ITV, Esquire och BBC. Den kommer att utvecklas och samproduceras av fransmannen Xavier Marchand (grundare av det oberoende London-produktionsbolaget Moonriver TV) och britten Anand Tucker (från Seven Stories). Johanna Devereaux blir exekutiv producent.

Säg dem 🎙

Det är ett oerhört privilegium att få Nautilus och dess besättning tillbaka till livet på ett så vågat och mångsidigt sätt (…) Denna äventyrsserie lovar att bli hisnande och utmärkt underhållning säger Johanna Devereaux.

Ur min synvinkel är den här historien ännu mer relevant idag än när Jules Verne skrev 20000 Ligor Under havetför 160 år sedan “, reagerar James Dormer.

För sin del minns Xavier Marchand och Anand Tucker att folket i Jules Verne ” är besynnerliga mavericks, som börjar med kapten Nemo, en berömd antihjälte och avantgarde-geni. Disney+ och vi är stolta över att introducera en ny generation till den fantastiska historieberättarens otroliga världar som var Jules Verne (…) “.

Läs också:
Netflix reviderar upp sina priser i Frankrike

Det frenetiska tempot i Disney+

Nautilus måste vara en integrerad del av Disneys europeiska projekt, som siktar på 50 produktioner i Europa till 2024. 10 Star Wars-serier, 10 Marvel-serier och 15 Disney-serier i live action, animation eller Pixar förväntas, förutom ett femtontal Disney-filmer. filmer eller Disney- och Pixar-animerade filmer under de kommande åren. Och det är bara ett litet smakprov på plattformens styrka, förstärkt av dess Star Original-program och innehåll från 20th Century Studios, FX Productions och andra. Nautilus är bara en av de många stenarna i Disney+-byggnaden, som har fördubblat sin abonnentbas på ett år, med 116 miljoner prenumerationer över hela världen.

Redan anpassat till biografen 1954 (en version som dessutom finns tillgänglig på Disney+), fortsätter Jules Vernes arbete i vid bemärkelse, genom successiva generationer, att väcka allmänhetens nyfikenhet och passionen hos skådespelarna, regissörerna och producenterna. hela världen.

Nautilus Disneyland Paris © Alexandre Boero för Clubic

Källa: Disneys pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button