Disney+ Hotstar lägger till Daredevil, The Punisher, Iron Fist, Jessica Jones, Luke Cage, The Defenders den 21 maj

Disney+ Hotstar får fler Marvel-program – de som brukade vara på Netflix – lördagen den 21 maj. På tisdagseftermiddagen meddelade den Disney Star-drivna streamingtjänsten att alla 13 säsonger av sex Marvel Cinematic Universe-serier gjorda av Netflix snart skulle erbjudas på Disney+ Hotstar. Det inkluderar Våghals med Charlie Cox i huvudrollen, Jessica Jones körd av Krysten Ritter, Luke Cage med Mike Colter, Finn Jones-ledda Järnnäveden begränsade seriecrossovern The Defenders, och Straffaren med Jon Bernthal i huvudrollen. Våghals och Jessica Jones har tre säsonger styck, medan Luke Cage, Järnnäveoch Straffaren sprang för två var.

För de som undrar hur Netflix-serier kommer att hamna på Disney+ Hotstar, beror det på att Netflix aldrig ägde dem till att börja med. De gjordes i samarbete med den nu nedlagda Marvel Television, och var därför under licens från dess moderbolag Disney. När Mouse House planerade sin egen streamingtjänst Disney+ som skulle vara hemmet för nya MCU-serier – knuten djupare till MCU-filmer än någonsin tidigare – började Netflix stänga av alla sina Marvel-produktioner. (De var också mycket dyra eftersom de sköts i New York.) Jessica Jones säsong 3 i juni 2019 var den sista, innan Disney+ lanserades i USA i november 2019.

Nedräkningen är igång.
Marvel’s Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders och The Punisher börjar streamas 21 maj. pic.twitter.com/l6PkcUmuQ4

— Disney+ Hotstar (@DisneyPlusHS) 10 maj 2022

Men Netflix Marvel-serien fanns kvar på Netflix även efter lanseringen av Disney+, tack vare kontraktet mellan Netflix och Marvel Television. Kontraktet gick ut förra året, det verkade, eftersom Marvel Studios började integrera sina karaktärer i den större MCU:n. Tillbaka i december, Våghals‘s Wilson Fisk/ Kingpin (Vincent D’Onofrio) var en del av Jeremy Renner och Hailee Steinfeld-serien Hawkeye. Och senare samma månad, i den interdimensionella Spider-Man: No Way Home som förenade de tre Spider-Man-epoken Tobey Maguire, Andrew Garfield och Tom Holland, dök Daredevil/Matt Murdock (Charlie Cox) upp som advokat – hans dag jobb — efter månader av spekulationer och fläktförväntningar.

Därefter, den 16 mars, alla sex — Våghals, Jessica Jones, Luke Cage, JärnnäveFörsvararna och Straffaren — gjordes tillgängliga på Disney+ i USA och andra territorier. Men det kom inget från Disney+ Hotstar då, förrän nu. Kom 21 maj, mer av MCU – men inte alla, som Runaways och Helstrom saknas fortfarande — finns nu på Disney+ Hotstar. Vi kanske till och med ser mer av Våghals som en rapport från mars hävdade att Disney+ och Marvel Studios arbetade på en Daredevil-omstart. Men det har inte kommit några ord om någon av de andra, och det verkar som om de är döda och begravda för tillfället. Naturligtvis, i MCU säger man aldrig aldrig.

Våghals, Jessica Jones, Luke Cage, JärnnäveFörsvararna och Straffaren träffade Disney+ Hotstar lördagen den 21 maj i Indien. Medan Disney+ var tvungen att lägga till nya föräldrakontrollinställningar tack vare Netflix Marvel-seriens mer mogna karaktär, ber Disney+ Hotstar – redan hem för moget innehåll från t.ex. HBO – prenumeranter att återvända till befintliga inställningar för föräldrakontroll för att “försäkra sig om en tittarupplevelse passar bäst för dig och din familj.”

Hela omslagsbilden: Mike Colter som Luke Cage, Krysten Ritter som Jessica Jones, Charlie Cox som Daredevil, Rosario Dawson som Claire Temple och Jessica Henwick som Colleen Wing i The Defenders


Relaterade Artiklar

Back to top button