Disney+ gör uppror mot mediekronologin

Yoda © © Miguel Lagoa / Shutterstock.com

Disneys studior har beslutat att ställa in biopremiären av sin julfilm och erbjuda den direkt för streaming Disney+.

De stora Hollywood-studiorna satsar mer och mer på videostreaming, även om det innebär att dra till sig biografoperatörernas vrede i processen.

Franska familjer berövade jul Disney

Disney meddelade idag sin kommande animerade film Konstig värld (Var Avalonia, den märkliga resan i våra regioner) kommer inte att släppas som ursprungligen planerat i slutet av året på biografer.

Istället kommer den storörade studion att erbjuda sin film direkt på Disney+ streamingplattform till franska prenumeranter. Den senare måste vänta på lanseringen i de andra territorierna.

Detta beslut påverkar inte andra områden som USA där Konstig värld kommer att njuta av en biopremiär innan den finns tillgänglig på Disney+ 30-45 dagar efter att filmen går på bio.

Disney skjuter röda bollar mot medias tidslinje och alienerar teateroperatörer

Med det spektakulära tillbakadragandet av sin julfilm från franska biografer tänker Disney protestera mot medias kronologi. Som en påminnelse reglerar den här enheten utmatningsfönstren för ett audiovisuellt verk på de olika visningsmedierna. En Disney-film som släpps på bio kan inte vara tillgänglig på Disney+ under 17 månader.

För Hélène Etzi, presidenten för den franska grenen av Disney, är detta beslut ” konsekvensen av mediekronologin som praktiseras i Frankrike som vi anser vara orättvis, restriktiv och olämplig för våra publiks förväntningar “.

Även om vi stöder fransk film – och har gjort det i decennier – är den nya, mycket tunga mediatidslinjen antikonsument, ignorerar beteendeutvecklingen under de senaste åren och utsätter oss för en större risk för piratkopiering “, tillägger Disney för att motivera inställandet av biopremiären av Konstig värld.

För tillfället, releaser av Buzz Lightning nästa 22 juni ellerAvatar: The Way of Water i december bibehålls, men studion kommer nu att studera ” fall för fall varje ny film innan man bestämmer sig för att distribuera den på biografer eller på dess plattform.

Det här beslutet är också ett slag för biografoperatörer, eftersom Disney står för en betydande andel av insläppen under året, särskilt tack vare Marvel Studios filmer.

National Federation of French Cinemas reagerade omedelbart och citerade en ” att förlora valet för alla » och av ett beslut som kommer att « allvarligt äventyra ekonomin för biografer och sektorn som helhet “.

Om samma ämne:
I turbulensen ändrar Netflix sin strategi för sin filmproduktion

Disney+

Se erbjudandet

Läs meddelandet


7

Disney+

  • Disneyklassiker på ett ställe
  • Exklusiva Marvel-, Pixar- och Star Wars-serier
  • Ett mycket attraktivt pris

Det var mycket efterlängtat och gjorde ingen besviken. Disney+ är inte en Netflix-konkurrent utan ett kompletterande erbjudande, speciellt inriktat på barn och mer allmänt mot familjen. Star-universumet är fortfarande plattformens dåliga relation och kommer att kräva flera års arbete för att komma ikapp sina konkurrenter.

Det var mycket efterlängtat och gjorde ingen besviken. Disney+ är inte en Netflix-konkurrent utan ett kompletterande erbjudande, speciellt inriktat på barn och mer allmänt mot familjen. Star-universumet är fortfarande plattformens dåliga relation och kommer att kräva flera års arbete för att komma ikapp sina konkurrenter.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button