Disney+ avslöjar sitt ambitiösa program för europeiska produktioner och gör en inventering av sina förvärv

gör inte det här gör inte det © © Philippe Le Roux/France TV

De plattform för videostreaming
of The Walt Disney Company planerar att utveckla ett femtiotal europeiska produktioner till 2024.

Disney+ fortsätter att hävda sig och utvecklas. Inte nöjd med att vara före sina mål genom att (redan) närma sig milstolpen på 100 miljoner prenumeranter knappt mer än ett år efter lanseringen, presenterade den amerikanska videostreamingplattformen den 16 februari sina europeiska originalproduktioner för de närmaste åren. Bland de första tio lokala projekt som lanserades under varumärkena Disney och Star (en ny del av Disney+ som kommer att integreras i tjänsten från den 23 februari) kommer fyra att vara franska. Tanken är att senast 2024 erbjuda allmänheten ett femtiotal europeiska produktioner på uppdrag av Frankrike, Italien, Tyskland och Nederländerna.

Läs också:
Disney+ tillkännager Assembled, en dokumentärserie bakom kulisserna med Marvel-serier och filmer

Flera franska produktioner i lådorna

När det gäller drama, komedi eller dokumentär, kommer detta europeiska innehåll att stärka förankringen av Disney+-plattformen i Europa och föra den närmare allmänheten på den gamla kontinenten. ” Vår strategi för innehållsutveckling speglar vår önskan att producera originalverk anpassade till lokala särdrag, med målet att locka tittare från hela världen. förklarade Diego Londono, Executive Vice President Media Networks and Content på TWDC Europe. ” Disneys expertis (…) kommer att garantera attraktionskraften hos underhållningserbjudandet som Disney+ erbjuder i Europa “.

Som vi sa kommer fyra franska originalproduktioner att visas på Disney+. Två kommer att produceras under varumärket Star. Oussekine, en miniserie med fyra avsnitt på 52 minuter, kommer att återvända till händelserna som ledde till Malik Oussekines död på 80-talet i Paris. Breathe Film och Only Pro kommer att producera Sopran till livet, till dödenen dokumentärserie som kommer att återge Marseille-sångaren Sopranos karriär, från hans första steg i de norra distrikten i Marseille till hans nästa stadionturné, som väntas 2022.

Varumärket Disney+ kommer att föda Paralleller, en fantastisk serie på sex avsnitt (45′-format), som kommer att berätta historien om fyra tonåringar vars liv kommer att vändas upp och ner av en händelse som kommer att driva dem in i en parallell dimension, och som kommer att försöka gå tillbaka. Det kommer också att finnas en familjekomedi med åtta 26-minutersavsnitt, Familjehelg.

Läs också:
The Mandalorian: avskedad efter hennes kommentarer, Gina Carano kommer inte att återvända till Lucasfilm

Konstnären och Gör inte det här, gör inte det landa på Disney+

Disney France, som fokuserar en del av sin energi på lokala produktioner, utvecklar samtidigt en plan för innehållsinhämtning, med ett femtiotal filmer och serier. Orange Studio, Pathé, EuropaCorp, France Télévisions Distribution, Newen Connect och Federation Entertainment är de första studiorna som har skrivit på med Disney+ för att etablera distributions- och produktionspartnerskap.

Du kommer snart att se den femfaldiga Oscar-vinnande filmen på Disney+ Konstnären, men även långfilmer Timpelbachs barn och Jappeloup.

Streamingplattformen har också förvärvat rättigheterna till serien Gör inte det här, gör inte det (varav ett speciellt julavsnitt sändes under semestern på France 2), mamma eller pappa, Clem, Röda armband, Profilering Var jag lovar digserie som för närvarande sänds på TF1.

Relaterade Artiklar

Back to top button