DISM misslyckas med fel 112 när NTFS-komprimering är aktiverad i WinPE 10

I dagens artikel kommer vi att försöka lösa komprimeringsproblemet NTFS in (NTFS)WinPE 10 använda allt tillgängligt diskutrymme på din dator med Windows . Använder kompression NTFS kräver en kompromiss mellan processor(CPU) tid och diskaktivitet. Komprimering kommer att fungera bättre i vissa situationer och med vissa typer av filer.

(NTFS)Kompression NTFS in WinPE 10 använder allt tillgängligt diskutrymme

Filsystem NTFS, (NTFS-filsystem) används Windows har en inbyggd komprimeringsfunktion som kallas komprimering NTFS . Med bara några klick kan du komprimera filer så att de tar mindre plats på din hårddisk. Det bästa är att du fortfarande kan komma åt filer normalt.

Windows PE eller WinPE är ett litet operativsystem som används för installation, distribution och återställning Windows 10 för stationära versioner ( Hem , Proffs , Företag och Utbildning ), Windows Server och andra operativsystem fönster.

DISM misslyckas med fel 112.

Du kan stöta på det här problemet om du försöker skapa en partition på systemet och sedan försöker formatera partitionen med /C för att aktivera NTFS-komprimering.

Nu när du skapar en startbar USB – nyckel i WinPE 10 x64 och kopiera “test”-filerna wim på (WIM)USB – nyckel, starta in WinPE på ett testsystem och prova följande kommando:

dism /apply-image /imagefile:d:\test.swm /swmfile:d:\test*.swm /index:1 /applydir:c:\

Team DISM kommer sannolikt att misslyckas med ett fel 112 .

Här är partitionen på testsystemet enhet C, och USB – nyckeln är drivning D.

Även om du använder WinPE 5 x64 i det här scenariot kan du stöta på samma problem. Fil WIM uppdelad för att passa systemet FAT32 . Loggfilerna finns i undermapparna wpe5 och wpe10.

För att komma runt detta problem, Microsoft rekommenderar att du inte formaterar volymen med komprimering NTFS och istället använda kompression(WOF-komprimering) WOF , specificerar /kompakt för dism när du använder dessa bilder.

WOF står för Windows överläggsfilter . Till skillnad från inbyggd filkomprimering NTFS, Windows överläggsfilter stöder endast läsoperationer. Detta innebär att varje komprimerat fragment inte behöver vara sektorjusterat, så den komprimerade datan kan packas tätare. Om du öppnar en fil för att skriva, Windows överläggsfilter dekomprimerar helt enkelt hela filen och gör den tillbaka till en normal fil.

Täcka över windows filter(Windows Overlay Filter) kan dra nytta av nya komprimeringsalgoritmer som utvecklats under de senaste 20 åren. Algoritmer som ger det bästa kompressionsförhållandet kan köras parallellt på flera kärnor och kräver mindre CPU-resurser(CPU) och minne för uppackning.

Detta åtgärdar problemet och snabbar också upp systemet genom att använda en mer effektiv komprimeringsalgoritm.

I dagens inlägg kommer vi att försöka lösa problemet med NTFS-komprimering i WinPE 10 med allt tillgängligt diskutrymme på din Windows-dator. Att använda NTFS-komprimering innebär en avvägning mellan CPU-tid och diskaktivitet. Komprimering kommer att fungera bättre i vissa typer av situationer och med vissa typer av filer.

NTFS-komprimering i WinPE 10 använder allt tillgängligt diskutrymme

DISM misslyckas med fel 112

NTFS-filsystemet som används av Windows har en inbyggd komprimeringsfunktion som kallas NTFS-komprimering. Med några få klick kan du komprimera filer, vilket gör att de tar mindre plats på din hårddisk. Det bästa av allt är att du fortfarande kan komma åt filerna normalt.

Windows PE eller WinPE är ett litet operativsystem som används för att installera, distribuera och reparera Windows 10 för skrivbordsutgåvor (Home, Pro, Enterprise och Education), Windows Server och andra Windows-operativsystem.

DISM misslyckas med fel 112

Du kan möta detta problem om du försöker skapa en partition på ett system och sedan försöker formatera partitionen genom att använda omkopplaren för att aktivera NTFS-komprimering.

Nu när du skapar en startbar USB-nyckel i WinPE 10 x64 och kopierar “test” WIM-filerna till USB-nyckeln, starta upp i WinPE på testsystemet och försök köra följande kommando:

dism /apply-image /imagefile:d:\test.swm /swmfile:d:\test*.swm /index:1 /applydir:c:\

DISM-kommandot kommer sannolikt att misslyckas med fel 112.

Här är partitionen på testsystemet enhet C, och USB-nyckeln är enhet D.

Även om du använder WinPE 5 x64 i det här scenariot kan du uppleva samma problem. WIM-filen är delad för att passa på ett FAT32-system. Loggfilerna finns i undermapparna wpe5 och wpe10.

För att kringgå det här problemet rekommenderar Microsoft att du inte formaterar volymen genom att använda NTFS-komprimering och istället använder WOF-kompression genom att ange när du använder dessa bilder.

WOF står för . Till skillnad från inbyggd NTFS-filkomprimering, stöder Windows Overlay Filter endast läsoperationer. Detta innebär att den inte behöver sektorjustera varje komprimerad bit, så den komprimerade datan kan packas tätare tillsammans. Om du öppnar filen för att skriva, dekomprimerar Windows Overlay Filter bara hela filen och gör den tillbaka till en vanlig fil.

Windows Overlay Filter kan dra nytta av nyare komprimeringsalgoritmer som utvecklats under de senaste 20 åren, algoritmer som ger bättre kompressionsförhållanden kan köras parallellt på flera kärnor, och som kräver mindre CPU och minne för dekompression.

Detta mildrar problemet och gör också att systemet körs snabbare genom att använda en mer effektiv komprimeringsalgoritm.

Relaterade Artiklar

Back to top button