Discord testar en funktion för att få tillgång till betald chans

Discord © Discord

Vissa servrar till Disharmoni kommer snart att debiteras. Plattformen för direktmeddelande kommer att rulla ut en ny betald funktion.

Premiumprenumerationer gör det möjligt för skapare av communityn att ta betalt för åtkomst till sina servrar, antingen delar av eller alla.

Ett abonnemang för åtkomst till servrarna

Med sin insamling på 500 miljoner dollar testar snabbmeddelandeplattformen nya saker. Efter Watch Together-funktionen, som gör att användare kan titta på YouTube tillsammans, kommer Discord att prova en ny form av intäktsgenerering för community-skapare: premiumprenumerationer.

Konkret kommer denna funktion att tillåta gemenskapsägare att skapa betald åtkomst till en del av sina servrar, eller till och med alla. De kommer fritt att kunna ställa in priset på sitt abonnemang och få tillgång till dedikerad statistik. Å andra sidan uppmuntrar Discord dem att experimentera med flera priser, med ett minimum av 2,99 dollar per månad och högst 99,99 dollar, med vetskapen om att applikationen kommer att ge sig själv en skatt på 10% på prenumerationen.

Premium Discord © Discord

I ett blogginlägg förklarar plattformen att den svarar på en ihärdig och växande efterfrågan från administratörer och moderatorer, som hade vänt sig till tredjepartstjänster för att tjäna pengar på åtkomst till sina servrar, som Patreon. Funktionen testas för närvarande med en handfull användare, men Discord vill ta sin tid innan den rullar ut brett.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button