Discord: sociala nätverksservrar otillgängliga i 2 timmar onsdag kväll

Discord © Discord

Discord är nere: det blev mycket komplicerat att använda tjänsten ikväll, och team tvingades begränsa anslutningarna för att tillåta de som redan var online att fortsätta kommunicera.

Uppdatering: Discord upplevde ett avbrott på 2 timmar och 23 minuter på kvällen onsdagen den 26 januari innan full service återställdes. Det sociala nätverket för spelare höjdpunkter på sin sida Discord status ett problem med Google Cloud.

Discord Outage Update 2

API och databaskluster i fråga

Har du problem med att använda Discord? Du är inte den enda, tjänsten är offer för ett haveri denna onsdagskväll.

På Twitter förklarar plattformens officiella konto att den undersöker ” på ett utbrett avbrott angående API » och att teamen var på bryggan för att försöka lösa problemet.

På mjukvarustatussidan får vi veta att Discord blev medveten om avbrottet klockan 20.49 den 26 januari 2022. Klockan 21.03 rapporteras att det underliggande problemet med API-avbrottet har identifierats, men ett sekundärt problem. problem på ett av DB-klustren tas också upp.

Sedan, klockan 21:07, meddelas det att en bandbreddsgräns har införts för att bättre hantera trafikbelastningen, vilket möjliggör framgångsrik användning av Discord för användare som redan är anslutna. Gränsen höjs successivt så att de som försöker koppla upp sig lyckas.

Uppdatering av Discord-avbrott

Ett misslyckande som varar i mer än en timme

Klockan 21:21 meddelar Discord att arbetet fortsätter med att försöka reparera ett av dess databaskluster och att bandbredden fortfarande är föremål för en tröskel.

På plats DownDectorsom listar avbrotten på stora tekniska plattformar, ser vi en topp i användarrapporter runt 20:30, men vi kan gå tillbaka före 20:00 för att hitta första vittnesmål på sociala nätverk.

Discord-avbrott © © DownDetector

Discord säger att det förväntar sig att en återgång till det normala kommer att vara möjlig mycket snart under kvällen.

Källa: Disharmoni

Relaterade Artiklar

Back to top button