Discord samlar in 500 miljoner dollar för att konkurrera med Twitch, Slack och Teams

discord banner gb

Disharmoni
fortsätter att växa med en ny rejäl insamling. Instant chat-plattformen, som drevs fram 2020 tack vare instängningarna, samlar nu in 500 miljoner dollar.

Denna nya investering värderar Discord till 15 miljarder dollar och gör det möjligt för den att utveckla nya verktyg och funktioner.

Läs också:
YouTube jagar Discord-musikbotar

Discord värderas till 15 miljarder dollar

Discord meddelar att de har samlat in 500 miljoner dollar från Dragoneer Investment Group, med deltagande från Baillie Gifford & Co., Coatue Management, Fidelity Management och Franklin Templeton. Andra historiska investerare bidrog också. Med denna nya investering når meddelandeappen en värdering på 15 miljarder dollar, enligt Bloomberg. Den kaliforniska start-upen har alltså fyrdubblat sitt värde på bara ett år.

Discord, som tidigare främst hyllades av spelare, har sett sin popularitet explodera efter hälsokrisen och de inneslutningsåtgärder som har införts. Den berörda allmänheten har utökats, liksom användningen, som nu är professionell, personlig och ibland även skola. Appen har nu över 150 miljoner aktiva användare varje månad. En boom som inte har lämnat andra techjättar oberörda sedan övertagandediskussioner har förts med Epic Games, Amazon eller till och med Microsoft, som hade lagt ett bud på mer än 10 miljarder.

Läs också:
Äntligen kommer trådarna till Discord!

Nya funktioner under förberedelse

Med dessa nya mål i sikte säger Discord att de vill använda pengarna som samlades in i slutet av sin sista finansieringsomgång för att stärka sina team och utveckla nya funktioner och nya verktyg. Enligt våra kollegor från Den digitala fabrikenskulle dessa funktioner kunna kopplas till förvärvet av Ubiquity6, en start-up som specialiserat sig på augmented reality-applikationer.

Svårt att veta mer konkret för tillfället, men Discord har fortsatt att förbättras under månaderna, i synnerhet med tillägg av trådar och skärmdelning på mobiler. Med tanke på framväxten av plattformen och dess diversifiering är det inte omöjligt att den kommer att försöka integrera nya saker för att konkurrera med Twitch, Slack eller till och med Teams under de kommande månaderna.

Källor: Den digitala fabriken
, Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button