Discord öppnar inte? 9 sätt att fixa

Discord är en av de mest populära chatttjänsterna online, särskilt för spelare. Han använder VoIP och snabbmeddelanden för att hålla användare i kontakt med varandra, samt låta dina vänner veta vad du spelar just nu.

Disharmoni är gratis att använda, även om det finns ett valfritt premiumabonnemang som ger användarna animerade avatarer, uttryckssymboler och mer. Den är också allmänt kompatibel med fler enheter.

Ibland Disharmoni kanske inte öppnas när du förväntar dig det. Om du laddar upp Disharmoni bara för att få ett fel, prova dessa metoder för att åtgärda problemet.

1. Uppdatera Disharmoni innan senast(senaste) versionerna

Disharmoni får frekventa uppdateringar för att säkerställa att ingen kan dra nytta av utnyttjande eller dålig kod. Disharmoni kanske inte öppnas om din version inte är den senaste tillgängliga versionen. Det finns några enkla lösningar för detta.

Uppdatera Discord(Uppdatera Discord) till den senaste versionen och ställ sedan in appen så att den uppdateras automatiskt när en ny version är tillgänglig. Var dock medveten om att vissa användare har noterat “uppdateringscykler” där en ny installationsfil skapar ett problem och vägrar att uppdatera programmet.

2. Uppdatera ditt operativsystem

Oavsett om du använder Windows eller macOS, Disharmoni förlitar sig på att du har den senaste versionen av operativsystemet installerat. Håll ditt operativsystem uppdaterat för att undvika problem med att köra appar. Om en Disharmoni inte öppnas, kontrollera att det inte finns några nödvändiga systemuppdateringar och försök sedan igen.

3. Stäng alla andra program

Vissa användare rapporterar det Disharmoni stöter på startfel med andra program som körs i bakgrunden. Innan (Stäng) innan du startar Discord, stäng (innan du startar Discord) resursintensiva applikationer som spel, foto- eller videoredigeringsprogram och speciellt antivirusprogram.

Vissa antivirusprogram är kända för att blockera uppstart Disharmoni medan spel som körs i bakgrunden också kan orsaka problem. Starta Discord först(Starta Discord) (eller välj att den ska startas vid start) innan du börjar spela spelet.

4. Rensa appdata

Ett av de största problemen som användarna står inför Oenighet är (Discord)skadad appdata. För att åtgärda detta måste du rensa och återställa relevant appdata. För att göra detta, klicka först Windows+R och skriv sedan %applikationsdata% i rutan Kör. Klick “Inmatning(Stiga på) ” .

Hitta i fönstret som öppnas Disharmoni , högerklicka på mappen och ta bort den. Upprepa denna process, men skriv istället %localappdata% . Hitta en mapp Disharmoni igen, högerklicka och ta bort den.

Detta rensar både serverapplikationsdata och lokala applikationsdata. När du är klar, försök att starta om Disharmoni .

5. Döda Discord bakgrundsuppgift

Öppna Aktivitetshanteraren(Task Manager) och hitta Disharmoni på fliken Processer. Högerklicka och välj Avsluta uppgift. ” Starta om Discord(“Återstarta Discord”) efter att du har gjort det. Att döda processen och starta om programmet löser ofta alla problem som uppstod vid den första uppstarten. Disharmoni .

6. Ändra datum/tidsinställningar

Disharmoni kontrollerar automatiskt datum och tid på din dator som en del av verifieringsprocessen. Om ditt datum och din tid inte stämmer överens med det Disharmoni tar emot från sina servrar startar applikationen ofta inte.

Öppna Inställningar datum Tid och se till att du aktiverat automatisk tidsinställning. (Ställ in tiden automatiskt. ) När du har gjort detta, försök att köra igen Disharmoni .

7. Återställ dina DNS-inställningar

Ibland kan dina internetinställningar orsaka Disharmoni kommer att ge ett fel. Om detta hände kan du “återställa” inställningarna och återställa dem. I många fall kommer detta att lösa problemet och tillåta Disharmoni ladda normalt.

Öppna Windows kommandotolk (Windows kommandotolk). Du kan göra detta genom att trycka på knappen Windows-tangent + R och sedan skriva cmd. Efter det gå in ipconfig/flushdns och tryck Stiga på . Slutligen, starta om och kontrollera om den öppnas Disharmoni.

8. Öppna Discord på webben

Alla versioner Disharmoni synkronisera med varandra. Om du inte kan springa Disharmoni från ditt skrivbord kan problemet vara relaterat till information som erhållits från andra källor. Den enkla lösningen är att öppna Disharmoni i en webbläsare och logga in.

Efter att ha loggat in på webben Disharmoni stäng sessionen och försök köra skrivbordsversionen igen. Användare rapporterar detta som en potentiell lösning för startproblem Disharmoni men kom ihåg att alla bevis är anekdotiska.

9. Avinstallera och installera om Discord

Om en Disharmoni inte öppnas, kan problemet vara i den första installationen eller i programuppdateringen. Ett av de enklaste sätten att fixa detta är att helt ta bort Disharmoni och alla relaterade filer.

Efter borttagning Disharmoni starta om din dator. Navigera(Navigera) till webbplatsen Disharmoni och ladda ner den senaste installations- och konfigurationsfilen. Installera sedan om programmet. Detta kommer att lösa alla problem som kommer från ett tidigare misslyckande med att ladda ner eller konfigurera programvaran.

Discord är en av de mest populära onlinechatttjänsterna, särskilt för spelare. Den använder VoIP och snabbmeddelanden för att hålla användare anslutna till varandra, och den låter även dina vänner veta vad du spelar för närvarande.

Discord är gratis att använda, även om det finns ett valfritt premiumabonnemang som ger användarna animerade avatarer, emojis och mer. Den är också allmänt kompatibel över ett stort antal enheter.

Ibland kanske Discord inte öppnar när du förväntar dig det. Om du bara startar Discord för att få ett felmeddelande, prova dessa metoder för att åtgärda problemet.

1. Uppdatera Discord till den senaste versionen

Discord får frekventa uppdateringar för att säkerställa att ingen kan dra nytta av utnyttjande eller dålig kod. Discord kanske inte öppnas om din version inte är den senaste tillgängliga versionen. Det finns flera enkla korrigeringar för detta.

Uppdatera Discord till den senaste versionen och ställ sedan in appen så att den uppdateras automatiskt när en ny version blir tillgänglig. Var dock medveten om att vissa användare noterar “uppdateringsslingor” där den nya installationsfilen skapar ett problem och vägrar att uppdatera programmet.

2. Uppdatera ditt operativsystem

Oavsett om du använder Windows eller macOS, är Discord beroende av att du har den senaste versionen av ditt operativsystem. Håll ditt operativsystem uppdaterat för att undvika problem med att starta applikationer. Om Discord inte öppnas, se till att det inte finns några nödvändiga systemuppdateringar och försök sedan igen.

3. Stäng alla andra program

Vissa användare rapporterar att Discord stöter på fel om de startas med andra program som körs i bakgrunden. Stäng av resurskrävande applikationer som spel, foto- eller videoredigeringsprogram, och särskilt antivirusprogram innan du startar Discord.

Vissa antivirusprogram har varit kända för att blockera Discord från att starta, medan spel som körs i bakgrunden också kan orsaka problem. Starta Discord först (eller välj att det ska starta vid start) innan du börjar spela ett spel.

4. Rensa appdata

Ett stort problem som Discord-användare stöter på är skadad appdata. För att rätta till detta måste du rensa och återställa relaterade appdata. För att göra detta, tryck först Windows+R och skriv sedan %applikationsdata% i rutan “Kör”. Tryck Stiga på.

I fönstret som öppnas, hitta Discord och högerklicka på mappen och ta bort den. Upprepa denna process, men skriv %localappdata% istället. Hitta Discord-mappen igen, högerklicka och ta bort den.

Detta rensar både serverappdata och lokala appdata. När du har gjort detta, försök att starta om Discord.

5. Döda Background Discord Task

Öppna Aktivitetshanteraren och leta efter Discord på fliken “Processer”. Högerklicka och välj “Avsluta uppgift”. Starta om Discord när du har gjort detta. Att döda processen och starta om appen kommer ofta att rätta till eventuella problem som uppstår när du startar Discord.

6.Ändra inställningar för datum/tid

Discord söker automatiskt efter datum och tid på din maskin som en del av dess verifieringsprocessen. Om ditt datum och din tid inte stämmer överens med vad Discord tar emot från sina servrar, kommer programmet ofta inte att starta.

Öppna inställningarna för datum/tid och se till att du slår på Ställ in tiden automatiskt. När du har gjort detta, försök att starta Discord igen.

7. Rensa DNS-inställningarna

Ibland kan dina internetinställningar göra att Discord ger ett fel. Om detta händer kan du “spola” inställningarna och återställa dem. I många fall kommer detta att rätta till problemet och låta Discord starta normalt.

Öppna kommandotolken i Windows. Du kan göra detta genom att trycka på Windows-tangent + R och sedan in cmd. När du har gjort detta, skriv ipconfig/flushdns och tryck Stiga på. Slutligen, starta om och kontrollera om Discord fortfarande inte öppnas.

8. Öppna Discord på webben

Alla versioner av Discord synkroniseras med varandra. Om du inte kan starta Discord från skrivbordet kan det vara problem med informationen från andra källor. En enkel lösning är att öppna Discord i din webbläsare och logga in.

När du har loggat in på webbversionen av Discord, stäng din session och försök starta versionen från ditt skrivbord igen. Användare har rapporterat detta som en potentiell lösning för Discord-lanseringsproblem, men kom ihåg att alla bevis är anekdotisk.

9. Avinstallera och installera om Discord

Om Discord inte öppnas kan det finnas ett problem i den första installationen eller i en uppdatering av programmet. Ett av de enklaste sätten att rätta till detta är att helt avinstallera Discord och alla relaterade filer.

När du har avinstallerat Discord, starta om din dator. Navigera till Discords webbplats och ladda ner den senaste installations- och installationsfilen. Installera sedan om programmet. Detta kommer att åtgärda eventuella problem som uppstår från ett tidigare fel vid nedladdning eller installation av programvaran.