Discord kommer till Xbox-konsoler

disharmoni

Microsoft kommer snart att stärka den sociala aspekten av sina spelkonsoler. den berömda Discord-budbäraren kommer att komma till Xbox-ekosystemet mycket snart.

Sedan flera år tillbaka har Discord blivit stjärnapplikationen för PC-spelare som vill chatta med sina vänner under ett spel. Denna berömda app kommer snart att finnas tillgänglig på våra konsoler. I februari förra året lanserade Sony en funktion för användare att ansluta sina PSN- och Discord-konton. Den här veckan tar Microsoft ordet för att formalisera sitt partnerskap med snabbmeddelanden.

Två ekosystem möts

Inom en snar framtid kommer Xbox-användare att kunna chatta med nära och kära på PC eller mobil via Discord. Röstchatt kommer till Xbox Series X|S såväl som Xbox One. Gruppsamtal kommer också att landa på märkets maskiner. Ett perfekt verktyg för att chatta medan du korsspelar titlar som Halo oändlig och Minecraft.

För att länka ett Xbox-konto till ett Discord-konto måste du gå till avsnittet “Grupp och chatt” på konsolen som visas genom att trycka på Xbox-knappen på handkontrollen. Klicka sedan på “Testa Discord röstchatt på Xbox” och skanna QR-koden som visas på skärmen för att slutföra anslutningen.

För närvarande är funktionen endast tillgänglig för ett fåtal insidermedlemmar. En utbyggnad i större skala kommer att ske under de kommande veckorna.

Källa: XboxWire

Relaterade Artiklar

Back to top button