DirectStorage: du måste vänta på det första spelet med optimerade laddningstider

Forspoke © Square Enix

Utvecklad av Luminous Productions på uppdrag av Square Enix, Försagt har skjutits tillbaka till den 24 januari 2023.

Förra mars, Försagt hade använts för att visa fördelarna med DirectStorage som Microsoft föreställt sig. Teknologisk showcase, videospelet kräver fortfarande arbete … och synd om det för tillfället är den enda titeln som tillkännages för att stödja denna nyhet.

DirectStorage, vad är det?

DirectStorage tillkännagavs för flera månader sedan av Microsoft, och är ett nytt API som är nära kopplat till Windows 11. Idén är ganska enkel och syftar till att öka dataåtkomsten, särskilt i spel.

Laddar omsättningstillgångar © Microsoft / Reddit

För att förstå saker till fullo måste du ha i åtanke hur en PC fungerar, om än schematisk. Som du kan se ovan går data som lagras på SSD:n till minnet och bearbetas nödvändigtvis av CPU:n.

Laddar tillgångar DirectStorage © Microsoft / Reddit

Eftersom gamla spel var relativt lätta, var detta egentligen inget problem. Det är annorlunda idag där CPU:n, för upptagen, väntar på GPU:n. Tack vare DirectStorage kan den senare komma åt data direkt, utan att den bearbetas av CPU:n.

Drivs tillbaka på obestämd tid

Logiskt sett syftar DirectStorage därför till att förbättra CPU/GPU/SSD-relationen och undvika flaskhalsar. Som sagt, vi pratar bara teori här, och spelet Försagt har just gjort det möjligt att lyfta fram dessa vinster genom en teknisk demo.

Forspoken - DirectStorage © Square Enix

Microsoft har förklarat att aktiveringen av DirectStorage bör minska CPU-användningen mellan 20 och 40%. Tekniken skulle också ha en inverkan på hastigheterna hos de senaste NVMe SSD:erna med, som ett resultat, minskade laddningstider.

Ändå kommer videospelsentusiaster ännu inte att kunna inse detta. Forspoken skjuts därför tillbaka, i bästa fall, till januari nästa år och inga andra spel som stöder DirectStorage har ännu tillkännages.

Källa: VideoCardz

Relaterade Artiklar

Back to top button