Dina förfäders röst kommer att överleva tack vare Alexas AI

Amazon Alexa © Juan Ci / Shutterstock.com

Amazon presenterade en ny funktion som kommer snart för Alexavilket riskerar att splittra folkmassorna.

Artificiell intelligens kommer verkligen att göra det möjligt att reproducera vilken röst som helst, inklusive den från en avliden person.

Alexa kommer snart att kunna läsa berättelser som mormor

Som en del av sin re:Mars-konferens som hölls i Las Vegas, avslöjade jätten Amazon olika kommande funktioner för hemassistenten Alexa. Bland dessa finns det särskilt en som riskerar att destabilisera mer än en, eftersom Amazons röstassistent kommer att kunna imitera röster, och därför kommer att kunna behålla (och återge) rösten från en avliden person.

För Amazon är detta ett sätt att ” få minnena att bestå “, med en AI som kommer att kunna memorera en röst från bara en minuts lyssnande, inklusive från en inspelning. Så naturligtvis kan vi använda den här funktionen för att låta Alexa ta rösten från sin favoritskådespelare, en vän eller en familjemedlem, men vi kan också använda den för att lyssna på rösten från en försvunnen person. .

På Amazons sida demonstrerade vi särskilt denna kommande funktion med rösten från en olyckligtvis avliden mormor som läste på kvällen för hennes barnbarn. Enligt Rohit Prasad, vice vd för Alexa-divisionen: Vi lever utan tvekan i AI:s guldålder, där våra drömmar och våra vetenskapliga fiktioner blir verklighet. »

Artificiell intelligens i den digitala tidsåldern: Europaparlamentet antar sina slutliga rekommendationer

Den särskilda kommittén för artificiell intelligens föreslår en global färdplan för Europa, med en vision för 2030. Den varnar för EU:s eftersläpning när det gäller teknik.
Läs mer

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button