Din iPhone (även en gammal) kan projicera 3D-hologram – så här

Sci-fi-filmer som “Star Wars” och “Star Trek” använde välkända hologram för att kommunicera med människor i galaxer långt (långt) borta. Men även om det är trollningar av Hollywood, finns tekniken och används idag.

Det kanske bästa exemplet på hur kusliga hologram kan vara var Tupac Shakurs framträdande på Coachella-festivalen 2012. Rapparen uppträdde med Dr Dre och Snoop Dogg i holografisk form trots att han var död i 16 år. Det evenemanget kostade mellan $100 000 och $400 000 att producera.

Tack och lov kan tekniken skapas för mycket mindre med bara din iPhone. Läs vidare för att se hur du kan projicera objekt med din iPhone och föremål runt ditt hus.

Här är bakgrunden

Tupac är inte den enda kändisen som har gjort ett postumt framträdande. En holografisk version av Roy Orbison gav sig ut på en rikstäckande turné 2018. Flera andra fick samma behandling, men tekniken är för dyr för att vara kommersiellt gångbar.

Även om vi bara kan drömma om att ha hologram prickade runt våra hem, är det näst bästa alternativet att använda den inbyggda tekniken på Apple iPhones för att projicera objekt själva. I en video från den populära YouTubern Mrwhosetheboss förklarar han hur enkelt det är att skapa ditt hologram.

Videon laddades upp första gången för sju år sedan och visades över 24 miljoner gånger. Ändå är de flesta inte medvetna om iPhones holografiska kapacitet.

Vad du kan göra åt det

Stegen för att projicera små fjärilar, dödskallar eller maneter från din iPhone-skärm är relativt enkla. Hologrammet är inte så stort som du kanske vill, men det är definitivt ett snyggt knep.

Förutom en iPhone behöver du:

  • Graf papper
  • Tejp eller superlim
  • Penna
  • Sax
  • Matta eller glaskniv
  • En lagom storlek av klar plast som ett gammalt CD-fodral, plexiglas eller en transparent akryl

När du har alla komponenterna är ditt mål att skapa en pyramid utan topp. För att göra detta, spåra ut en likbent trapets på millimeterpapper. Den ska mäta 2,36 tum vid basen, 1,37 tum på de vertikala sidorna och 0,39 tum på toppen.

Vinkeln mellan basen och de vertikala sidorna är ungefär 45 grader i varje hörn, medan vinkeln mellan toppen och de anslutande vertikala sidorna är 134 grader.

Lägg sedan den genomskinliga plasten över papperstrapetsen och använd pennan för att markera kanterna. Skär sedan försiktigt ut fyra plasttrapetser med hjälp av mattkniven. För den slutliga monteringen, klistra ihop de fyra plastbitarna med superlim eller tejp för att bilda en form som liknar en fyrkantig kon eller tratt.

Nu är det dags för magin. Kom först ihåg att innehåll måste göras uttryckligen från hologramteknik. Du kan navigera till HOLHO Collection eller den här sammanställningen av hologramvideor på YouTube för ett stort urval.

Ladda den valda videon på din iPhone, placera den på en plan yta, placera försiktigt hologramvisaren du gjorde på den angivna positionen och tryck på play. Och det är allt som finns!

Fortsätt läsa

Chatta via hologram, 6G, metaverse skatter + Dina samtal

X

Din dagliga dos av teknisk smart

Lär dig tekniska tips och tricks som bara proffsen känner till.

Hologram virtuell assistent kommer att förvåna dig

Relaterade Artiklar

Back to top button