Din filhistorikenhet har varit inaktiverad för länge. Återanslut din enhet

Det är mycket viktigt att alltid säkerhetskopiera viktiga filer på din dator med Windows 11 eller Windows 10 i en eller annan form. Det är enkelt att skapa en säkerhetskopia; i många fall krävs till stor del en funktion för korrekt funktion filhistorik.(filhistorik)

Din drivkraft filhistorik(Filhistorik) har inaktiverats för länge

Det kan komma en tid då filhistoriken kopplas bort från disken av någon konstig och okänd anledning. Du kan se ett felmeddelande:

Återanslut enheten.

Skiva med filhistorik(Filhistorik) inaktiverad.

Anslut den igen och försök igen.

Alternativt kan du mycket väl se:

Återanslut enheten.

Din disk från filhistorik(Filhistorik) har inaktiverats för länge.

Anslut den igen och tryck eller klicka sedan för att spara kopior av dina filer.

Eller ens-

Dina filer kommer tillfälligt att kopieras till din hårddisk tills du återansluter enheten med filhistorik(Filhistorik) och kör inte säkerhetskopieringen.

För det mesta dyker dessa fel upp fult när en säkerhetskopiering är schemalagd, men pga filhistorik(Filhistorik) är inaktiverad, systemet kan inte köra den schemalagda planen.

Vi förklarar vad du ska göra först i Windows 10 och sedan i Windows 11.(Vi förklarar vad du ska göra i Windows 10 först och sedan i Windows 11.)

Windows 10

För att lösa detta problem i Windows 10 måste du återansluta filhistorik(Filhistorik) till disk. Som vanligt kommer vi att förklara så detaljerat som möjligt hur man gör detta.

  1. Öppna appen Inställningar
  2. Välj Uppdatera och säkerhet.
  3. Säkerhetskopiera med filhistorik
  4. Säkerhetskopiera filer till OneDrive

Låt oss prata om detta mer i detalj.

1]Öppna appen Inställningar.

För att starta återanslutningsprocessen filhistorik(Filhistorik) till disk, öppna programmet ” inställningar(Inställningar) ”, genom att trycka på knappen Windows + I. När du har laddat ner applikationen kommer du att se flera alternativ att välja mellan.

2]Välj Uppdatera och säkerhet.

När du går vidare måste du klicka på ” Uppdatering och säkerhet(Uppdatering och säkerhet)” under menyn “Inställningar”.

3]Säkerhetskopiera med filhistorik

Det sista steget är att klicka på ” Säkerhetskopiering(Backup)” på den vänstra panelen. Direkt(Höger) du bör se avsnittet ” Säkerhetskopiera med filhistorik”(Säkerhetskopiera med FileHistory) . Därifrån väljer du ” Lägg till disk(Lägg till enhet)” och det är allt.

Se bara till att du har en andra hårddisk eller USB-flashenhet installerad på din dator innan du klickar på ” Lägg till disk(Lägg till enhet) » .

4]Säkerhetskopiera filer till OneDrive

Ett annat alternativ för backup är att koppla allt till OneDrive istället för att använda filhistorik(Filhistorik) .

För att göra detta, följ instruktionerna ovan, men istället för att använda ” Säkerhetskopiering(Säkerhetskopiera) med hjälp av filhistorik”(Filhistorik) välj ” Säkerhetskopiera återstående filer(Säkerhetskopiera återstående filer)” under “Säkerhetskopiera filer till OneDrive”.

Ett nytt fönster visas där du kan välja mappar att säkerhetskopiera.

Efter det avslutar du uppgiften genom att välja ” Starta säkerhetskopiering(Starta säkerhetskopiering) » .

Windows 11

Så in Windows 10 du kan komma åt ” Filhistorik(Filhistorik)” via app ” inställningar(Inställningar) ”, men intressant nog i Windows 11 är det inte. (Windows 11) Ta bort den här funktionen från programmet ” inställningar(Inställningar) ” kan betyda det Microsoft vill använda istället OneDrive för säkerhetskopiering. (OneDrive) Allt är dock inte förlorat eftersom du fortfarande kan komma åt funktionen filhistorik(Filhistorik) via kontrollpanel(Kontrollpanel) .

Först måste du klicka sökikon(Sökikon) på aktivitetsfältet(Aktivitetsfältet) och skriv sedan ” Filhistorik”(Filhistorik) . När den visas i sökresultaten klickar du på ” Öppna(Öppna)” för att starta den.

Om för funktionen ” Filhistorik”(Filhistorik) är inställd på ” Av(Av) . “, måste du trycka “Välj nätverksplats”(Välj en nätverksplats) och därifrån bör du se en lista över tillgängliga enheter. Om ingen av dem är tillgänglig, klicka på ” Lägg till nätverksplats”(Lägg till nätverksplats) för att lägga till enheten i listan.

Du kanske inte är intresserad av att säkerhetskopiera dina filer med ” Filhistorik”(Filhistorik) , och det är bra. Så vad sägs om att vi gör det med OneDrive ? Detta är väldigt lätt att göra, så låt oss se hur du gör det på de enklaste sätten.

Först måste du köra programmet ” inställningar(Inställningar)” i Windows 11 genom att trycka på Windows-tangent + I I. Därifrån gå till konton och slösa inte tid på att välja Windows säkerhetskopiering . Nu borde du se OneDrive-mappsynkronisering(OneDrive Folder Sync) . Tryck omedelbart på ” Hantera synkroniseringsinställningar(Hantera synkroniseringsinställningar)” för att öppna ” Säkerhetskopiering(Backup)” i själva OneDrive.

Du måste välja en mapp, så gör det. När du har slutfört denna enkla uppgift klickar du på ” Starta säkerhetskopiering(Starta säkerhetskopiering)” och det är allt.

Läs mer(Läs nästa) : Hur man tar bort filhistorikfiler manuellt i Windows(Hur man tar bort filhistorikfiler manuellt i Windows) .

Det är mycket viktigt att alltid ha de viktiga filerna på din Windows 11 eller Windows 10 dator säkerhetskopierad i någon form eller form. Att skapa en säkerhetskopia är inte svårt; i många fall förlitar den sig mycket på Filhistorik funktion för att fungera korrekt.

Din filhistorikenhet var frånkopplad för länge

Din filhistorikenhet var frånkopplad för länge

Det kan komma en tid då filhistorik kopplas bort från enheten av någon konstig och okänd anledning. Du kan se ett felmeddelande som säger:

Anslut din enhet igen.

Din filhistorikenhet är frånkopplad.

Anslut den igen och försök igen.

Alternativt kan du mycket väl se:

Anslut din enhet igen.

Din filhistorikenhet var frånkopplad för länge.

Anslut den igen och tryck eller klicka sedan för att fortsätta spara kopior av dina filer.

Eller ens-

Dina filer kommer tillfälligt att kopieras till din hårddisk tills du återansluter din filhistorikdisk och kör en säkerhetskopia.

I de flesta fall visar dessa fel sitt fula huvud när en säkerhetskopiering är schemalagd, men eftersom filhistoriken är frånkopplad, misslyckas systemet med att gå igenom med den arrangerade planen.

Windows 10

För att fixa det här problemet Windows 10, kommer du att behöva återansluta filhistoriken till enheten. Som vanligt kommer vi att förklara hur man gör det så detaljerat som möjligt.

  1. Öppna appen Inställningar
  2. Välj Uppdatera och säkerhet
  3. Säkerhetskopiera med filhistorik
  4. Säkerhetskopiera filer till OneDrive

Låt oss prata om detta mer i detalj.

1]Öppna appen Inställningar

För att påbörja processen att återansluta Filhistorik till enheten, öppna appen Inställningar genom att klicka på Windows-tangenten + I. När appen har laddats bör du se flera alternativ att välja mellan.

2]Välj Uppdatera och säkerhet

Går du vidare vill du klicka på Uppdatering och säkerhet från menyn Inställningar.

3]Säkerhetskopiera med filhistorik

Det sista steget är att klicka på Säkerhetskopiering, som finns via den vänstra rutan. Du bör genast se ett avsnitt som lyder: Säkerhetskopiera med filhistorik. Därifrån väljer du Lägg till enhetoch det är allt.

Se bara till att ha en andra hårddisk installerad på din dator eller ett USB-minne innan du klickar på knappen Lägg till enhet.

4]Säkerhetskopiera filer till OneDrive

Ett annat alternativ för säkerhetskopiering är att ansluta allt till OneDrive istället för att använda filhistorik.

För att göra detta, följ instruktionerna ovan, men istället för att använda alternativet Säkerhetskopiera med filhistorik väljer du istället Säkerhetskopiera återstående filer under Säkerhetskopiera filer till OneDrive.

Ett nytt fönster kommer att visas som ger dig möjlighet att välja mappar för säkerhetskopiering.

När det är klart avslutar du uppgiften genom att välja Starta säkerhetskopiering.

Windows 11

OK, så i Windows 10 kan du komma åt avsnittet Filhistorik via appen Inställningar, men det är inte fallet med Windows 11, intressant nog. Borttagningen av den här funktionen från appen Inställningar kan innebära att Microsoft vill skjuta OneDrive för säkerhetskopiering istället. Allt är dock inte förlorat eftersom du fortfarande kan komma åt funktionen Filhistorik via kontrollpanel.

Först måste du klicka på sökikonAktivitetsfältetskriv sedan, Filhistorik. När den dyker upp i sökresultaten klickar du på öppna att elda upp den.

Om Filhistorik funktionen är inställd på Avmåste du klicka på Välj en nätverksplats, och därifrån bör du se en lista över tillgängliga enheter. Om ingen är tillgänglig, klicka på Lägg till nätverksplats för att lägga till en enhet i listan.

Kanske har du inget intresse av att säkerhetskopiera dina filer via funktionen Filhistorik, och det är bra. Så vad sägs om att göra det med OneDrive? Det är superlätt att få gjort, så låt oss titta på hur man gör detta på enklast möjliga sätt.

Först måste du starta inställningar app i Windows 11 genom att trycka på Windows-tangent + I. Därifrån navigerar du till kontonoch slösa ingen tid med valet Windows säkerhetskopiering. Du borde nu se OneDrive Folder Sync. Vänligen klicka på Hantera synkroniseringsinställningar direkt för att öppna Säkerhetskopiering avsnittet i själva OneDrive.

Du måste välja en mapp, så gör det. När du har slutfört denna enkla uppgift, gå vidare och klicka på Starta säkerhetskopiering, och det är allt.

Läs nästa: Hur man tar bort filhistorikfiler manuellt i Windows.

Relaterade Artiklar

Back to top button