Digital Terrestrial: hur man förstår om din TV är kompatibel med DVTB2

Ni är alla redo för det första Stäng av av det nya DTT? Om du fortfarande har tvivel, så här ser du om din TV är kompatibel med DVTB2. Låt oss ta reda på det tillsammans officiella datum av övergången till den nya tekniken för varje region och hur man verifierar kompatibilitet på din enhet, oavsett om det är en TV eller en digitalbox.

New Digital Terrestrial: här är datumen

Som redan nämnts ovan, september kommer att vara startmånaden för det Stäng av till det nya DTT. Ett program planerat av områden, som grupperar flera Regioner, enligt väletablerade datum. Låt oss se dem tillsammans för att identifiera när det med tillhörighet kommer att övergå till DVTB2:

  • de första att uppdatera till den nya tekniken kommer att vara de regioner som tillhörOmråde 2 och tillOmråde 3. Från 1 september 2021 till 31 december 2021: Valle d’Aosta, Piemonte, Lombardiet, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna, provinserna Trento och Bolzano;
  • de som ingår iOmråde 1. Från 1 januari 2022 till 31 mars 2022 de kommer att anpassa sig till det nya DTT: Ligurien, Toscana, Umbrien, Lazio, Kampanien och Sardinien;
  • i slutet från 1 april 2022 till 31 juni 2022 de avOmråde 4. De är: Sicilien, Kalabrien, Puglia, Basilicata, Abruzzo, Molise och Marche.

Vi påminner dig om att för att fortsätta att delta i program sänds på Digital Terrestrial, i samband med avstängningen kommer det att vara nödvändigt återställa alla kanaler på TV:n.

Hur man avgör om TV:n är kompatibel med DVTB2

Många kommer att undra hur det är möjligt att förstå om din TV är kompatibel till den nya DVTB2 frekvens av DTT. Här är stegen i utförandeordning:

  1. om du kommer ihåg när du köpte tv:n är du redan på god väg. Faktum är att om köpet gjordes av december 2018 då är det definitivt kompatibelt. I praktiken behövde de enligt lag i Italien från och med det datumet endast säljas enheter redo att ta emot det nya DTT;
  2. annars måste du slå på din TV och välja i kanaler så kallade “testa“, den 100 och den 200. Om orden “HEVC Main10-test”Då är din enhet, oavsett om det är en tv eller en digitalbox kompatibel. Omvänt, om skärmen förblir svart, även efter att ha utfört en omjustering, är det klart att du måste köpa en ny.

De Regeringtill alla som kommer att behöva stå för denna kostnad, för köp av en ny TV eller dekoder som är kompatibel med DTTförutspådde en TV-bonus upp till 100 euro. Men var försiktig eftersom den nya “Draghi”-formeln skiljer sig från den tidigare.

Relaterade Artiklar

Back to top button