Digital Terrestrial: avstängning uppskjuten men vi måste förbereda oss så snart som möjligt

Utmärkta nyheter för de kroniska senkomlingarna som inte skulle ha kunnat anpassa sig till något av följande senast den 2 september övergångar epokal i världen av tv italienska. Men även om det är det Stäng av till DVB T2 var uppskjutendet är nödvändigt gör mig i ordning snart för övergången till nya Digital Terrestrial. Låt oss ta reda på det tillsammans hur göra och den nytt datum sista inom vilken det är nödvändigt att ha en TV eller dekoder som är kompatibel med den nya tekniken DVTB2.

New Digital Terrestrial: hur man bäst förbereder sig

Det nya kommer DTTmen jämfört med vad som var planerat så är det det Stäng av börjar inte den 2 september, utan den 15 oktober 2021. Detta kommer att tillåta fler anpassa med ny teknologi för att inte missa dina favoritprogram och förbli avstängd från alla sändningar.

Det första en användare behöver göra är att verifiera om det är tv är kompatibel till nya Digital Terrestrial. De snabba och enkla stegen tar bara några minuter av din tid.

När TV nödvändig ställa inkanaler i HD för att se om enheten är redo att ta emot den nya signalen MPEG-4. Skriv bara på fjärrkontrollen 501 som motsvarar Rai Uno HDden 505 såväl som Kanal 5 HD och slutligen 507 som kommer att ställa in dig LA7 HD.

Om minst en av kanalerna som nämns ovan är tillgängligt då behöver du inte byta TV annars försök återställa dem Allt. Om ingen av de tre visas efter uppdatering av kanalerna är det ett tydligt tecken på att det är nödvändigt köpa en ny TV eller a avkodare. Det är klart att båda måste vara det kompatibel till DTT från ny generation.

Bonus-TV: en möjlighet att inte missa

Även om det ännu inte är i drift, eftersom de 15 kanoniska dagarna inte har gått sedan publiceringen i den officiella tidningen, den nya TV-bonus det är en möjlighet att inte missa. Kanske har någon ännu inte upptäckt något viktigt Meddelanden som avser just denna bestämmelse.

Verkligen det nya TV-bonus och utan JAG FÖRSTÅR. Så att köpa en kompatibel TV till det nya DTT, kommer det inte längre att vara nödvändigt att redovisa familjens inkomst. Det är om 100 euro följer skrotning av den gamla apparaten.

Tvärtom inkomstgränssom måste falla inom 20 000 euro per årkvarstod för Bonusavkodare. I detta fall tilldelas familjer i svårigheter 50 euro för köp av en kompatibel dekoder till det nya DTT.

Relaterade Artiklar

Back to top button