Digital marksänd: här är Rai- och Mediaset-kanalerna som kommer att byta till Mpeg4

digital-markbunden-här-är-rai-och-mediaset-kanalerna-som-kommer-över-till-mpeg4

Allt klart till en början Stäng av av DTT de 20 oktober 2021. här är kanaler Rai Och Mediaset som går över till den nya Mpeg4-kodning. Låt oss tillsammans ta reda på hur man förstår om vår tv är kompatibel och därför redo för denna epokala övergång. Uppenbarligen skulle det vara nödvändigt om det inte anpassades till den nya tekniken köp några en ny eller a DVB-T2 dekoder kopplas till den gamla. För detta kan du också komma åt TV-bonus utan ISEE-gränser.

Digital marksänd: det är strax före den första avstängningen

Det är väldigt lite, mindre än en månad, till den första Stäng av av det nya DTT. Uppenbarligen inte alla kanaler kommer att byta till Mpeg4-kodning som lovar en högre synkvalitet. Så låt oss ta reda på vilka som kommer att bli Rai Och Mediaset de har planerat för 20 oktober 2021:

  • med hänsyn till emittenten Rai kanalerna kommer att vara: Rai 4, Rai 5, Rai Movie, Rai YoYo, Rai Sport + HD, Rai Storia, Rai Gulp, Rai Premium och Rai Scuola;
  • med hänsyn till emittenten Mediaset kanalerna kommer att vara: Tgcom 24, Mediaset Italia 2, Boing Plus, Radio 105, R101 TV och Virgin Radio TV.

Som du kanske har märkt är det tematiska kanaler av DTT. Detta för att garantera de som ännu inte är redo att Stäng av möjligheten att se de två programbolagens huvudprogram.

Hur man kontrollerar om TV:n är kompatibel med Mpeg4-kodning

Att verifiera om din egen tv är kompatibel vid Mpeg4-kodning det tar väldigt lite tid. Det räcker ställa in på huvudkanalerna Rai, Mediaset Och LA7 och se om de är det tillgängligt de i HD-format.

https://www.youtube.com/watch?v=hMJvrg1iLxU

För att göra detta måste du skriva på din fjärrkontroll 501 för Rai1 HDden 505 för Kanal 5 HD och slutligen 507 för LA7 HD. Om minst en av dem är inställd behöver du inte byta TV. Annars kommer det att bli nödvändigt att byta ut enheten eller köpa en dekoder som är kompatibel med den nya DTT.

Vi påminner dig om att du kan komma åt TV-bonus för DTTvid köp av en ny tv skrota den gamla, lossa den lämpliga PDF-formulär att bli fylld.

Relaterade Artiklar

Back to top button