Digital markbunden: vad du behöver veta för att inte vara oförberedd

De 20 oktober 2021 den första inträffade Stäng av av vissa kanaler Mediaset Och Rai till den nya tekniken Mpeg4 av DTT. I teorin borde den visuella kvaliteten på bilderna, för de berörda, ha förbättrats avsevärt. Men för vissa betyder det svart skärm eftersom du saknar en tv eller a avkodare kompatibel till DVB T2. Hur som helst, oroa dig inte. Det finns få föreställningar som du behöver veta för att inte vara oförberedd på ny digital marksänd. Här är de inne 5 poäng lätt tillgänglig för konsultation.

Digital marksänd: allt du behöver veta på 5 poäng

Det verkar vara ett ouppnåeligt ämne att DVB T2. Vi pratar om att gå från Mpeg2 till Mpeg4kanaler in testa Och DVTB2. Men vad är det till för känna till inte att vara oförberedd på ny digital marksänd och framför allt att inte bli rädd av detta rida historisk? I den här artikeln ska vi titta igenom 5 praktiska punkterallt du behöver känna till.

  1. Från den 20 oktober inleddes transaktionen kl DVB T2 av DTT. Detta kommer att innebära att, genom 2022alla inkompatibla tv-apparater de kommer att tappa signalen. Så det första att göra är att kolla där kompatibilitet av din enhet oavsett om det är en TV eller a avkodare.
  2. Kontrollera om din enhet kan ta emot signalen från ny digital marksänd Det är snabbt och enkelt. Det kommer att räcka ställa in med fjärrkontrollen sui kanaler 100 Och 200. Om meddelandet “ 10”Då blir det inte nödvändigt att köpa en ny. Annars i sin helhet frånvaro av informationen måste du lägga handen mot dina fickor.
  3. Uppenbarligen finns det bara två vägar att gå: lita på ett satellitsystem för att ta emot kanaler, eller köpa a tv eller a kompatibla avkodare till det nya DTT.
  4. Om det senare är ditt val, kom ihåg att du kan komma åt TV-bonus. I standardformelvilket ger dig tillgång till en rabatt på 30 EURdu måste ha en Sänk ISEE till 20 tusen euro året.
  5. Men det finns också Skrot-TV-bonus den där det kräver inga ISEE-gränser. Här det Rabatt gäller vid köp av en tv eller a avkodare är lika med 20 % av hans slutgiltigt pris upp till högst 100 euro. Klausulen är dock den av att skrotas din gamla TV från din auktoriserade återförsäljare.

Relaterade Artiklar

Back to top button