Digital Foundry ger oss en videoförhandstitt på GeForce RTX 4090 med DLSS 3

NVIDIA DLSS © NVIDIA

Nyheterna grafikkort NVIDIA lovar mycket kraft, men också stöd för DLSS 3.

Den 20 september höll NVIDIA sitt ord genom att tillkännage sina grafikkort i generationen Ada Lovelace med, överst på listan, GeForce RTX 4090, som är planerad att släppas den 12 oktober.

Reserverad för GeForce RTX 4000

Lycka kommer aldrig ensam, NVIDIA tog tillfället i akt att avslöja den senaste utvecklingen av sin supersamplingsteknik med stöd av artificiell intelligens eller DLSS.

Denna teknik, som lanserades 2019, har uppdaterats regelbundet och den 12 oktober borde landa DLSS 3:an som våra kollegor från DigitalFoundry kunde prova i förhandsvisning.

Som vanligt vet våra kollegor hur man gör. De erbjuder oss en mycket komplett video för att upptäcka fördelarna med tekniken och jämföra dess effekter med andra former av rendering.


2 till 5 gånger prestandan för inbyggt läge

För tillfället har NVIDIA tillåtit DigitalFoundry för att prova det på tre applikationer: Cyberpunk 2077 (i upplagan Overdrive RT), Spider-Man remastrad och den nyligen tillkännagivna Portal RTX.

Titlarna testades alltså med DLSS 3, men även native eller i DLSS 2 “performance”. Beroende på vilket spel som används och eventuella begränsningar på CPU-sidan kan användarna förvänta sig 2 till 5 gånger bättre prestanda mellan inbyggt läge och DLSS 3.

Notera dock att DLSS 3 för tillfället bara fungerar med en GeForce RTX 4000. NVIDIA utesluter dock inte att den flyttas till äldre kort i framtiden.

Källa: DigitalFoundry, Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button