Diesel vs Electric: de överraskande resultaten som ingen förväntar sig

De Ces-Ifo forskningscenter i München skulle publicera en studie. Det står att den Diesel vi för närvarande har i våra fordon släpper ut mindre CO2 än elmotorer. Men vanligtvis under perioder av trafikstopp är det just dieselbilarna som inte cirkulerar.

Här är vad studien som har gjorts slår fast

Två olika typer av utsläpp jämfördes: det av Dieselmotor i en Mercedes C220dmot elmotorn av en Tesla Model 3. Resultatet, tvärtemot vad man kan tro, är 141 gram CO2 per kilometer i Mercedesen, mot 165 g i Tesla. Som sagt, den batteriproduktion, tillverkning (som förbrukar mellan 73 och 98 gram CO2) och det periodiska bytet av ackumulatorn (som byts ut ungefär vart tionde år, efter en resa på ungefär 15 000 km per år).

Till denna serie överväganden måste vi också lägga till den miljökostnad som denna produktion medför: betydande mängder fossila bränslen som kol investeras också i produktion av el. Procentuellt talar vi om 46 % av fossila bränslen som därmed tar del av ökningen av CO2-utsläppen. Vi måste alltid ta hänsyn till sammanhanget i sin helhet när vi pratar om ekohållbarhet. Just nu vi har ännu inte hittat ett sätt att producera elbilar med 100 % respekt för miljönmen faktum kvarstår att vi jobbar på det och att resultaten, lyckligtvis, alltid är bättre.

Relaterade Artiklar

Back to top button