Diablo och Call of Duty snart exklusiva för Xbox? Microsoft köper Activision Blizzard

Activision Blizzard Microsoft © © Microsoft

Det är en aldrig tidigare skådad jordbävning som precis har skakat videospelsindustrin. Informationen har fallit: Activision Blizzard kommer definitivt att tillhöra Microsoft.

Nyheten är färsk och frågor uppstår oundvikligen efter ett sådant tillkännagivande.

En bransch förändrades för alltid

Siffrorna räcker för att göra dig yr! Microsoft och Activision Blizzard har nått en överenskommelse om ett köp på 68,7 miljarder dollar. Den amerikanska tillverkaren erbjuder sig prestigefyllda licenser som t.ex call of duty, Diablo, Övervakning, World of Warcraft och även godis kross genom dotterbolaget King.

Alla studior som ansvarar för dessa franchising följer rörelsen ganska logiskt, och organisationsschemat för företaget som helhet kommer att rubbas. Det återstår att se om den mycket omtalade Bobby Kotick kommer att behålla jobbet som vd länge.

Licenser som vänder ryggen åt vissa spelare?

Med förvärvet av Bethesda Softworks hade Microsoft redan varit tydliga! Alla förlagets stora spel gillar Starfield, rött fall eller The Elder Scrolls VI kommer att bli exklusiv för Xbox vid release. Så hur är det med Activision Blizzard-stämplade produktioner?

Det är ännu för tidigt att säga, men i sitt pressmeddelande uttrycker Redmond-företaget sin önskan att lansera framtiden call of duty och andra Diablo i Xbox Game Pass på releasedagen. Dessutom förväntas Activision Blizzard-spel som redan är tillgängliga att anlända i massor inom prenumerationstjänsten. En källa kontaktad av Bloomberg skulle ha förklarat att Microsoft har för avsikt att släppa vissa spel publicerade av Activision på PlayStation samtidigt som de ger sig själv exklusivitet på visst mycket specifikt innehåll.

Vi har därför inte alla svar ännu, men det råder ingen tvekan om att Microsoft kommer att ge oss detaljer om övertagandet är definitivt validerat. Denna validering kanske inte kommer att ske före juni 2023. Under tiden kommer Activision Blizzard att fortsätta att fungera helt oberoende och Kotick kommer att sitta kvar på sin post.

Källa: XboxWire / Bloomberg / Activision Blizzard

Relaterade Artiklar

Back to top button