Devialet och ArianeGroup får dig att leva upplevelsen av en raketstart, och det är häpnadsväckande!

Devialet ArianeGroup VivaTech © Alexandre Boero för Clubic

Devialet och ArianeGroup introducerade de många besökarna på VivaTech till en uppslukande kub som kastar dig in i den visuella, och framför allt ljud, atmosfären av en raket som lyfter.

På VivaTech ställde Devialet och ArianeGroup ut en sorts obefläckad vit kub som står i uppriktig kontrast till de andra montrarna, utrymmena och utställarna på Porte de Versailles. De två företagen främjar upplevelsen för besökarna Ljud resa till rymden, född av Devialets fascination för ArianeGroup, ömsesidig fascination. Viljan att arbeta tillsammans var verklig, trots en annan uppfattning om vågorna, förstås, men i slutändan vanlig. Så projektet kunde bara se dagens ljus. Och upplevelsen har effekt.


Devialet och ArianeGroup vill spara dig en resa till Guyana

Vi har ganska liknande problem vad gäller vågor förklarar Marie Olivereau, Devialets chef för partnerskap och evenemang. ” ArianeGroup försöker bryta dem vid start, vi försöker snarare sublimera dem, att tiodubbla dem ”, formulerar hon för att sammanfatta upplevelsen.

Tanken med de två grupperna kunde inte vara enklare: att erbjuda så många människor som möjligt upplevelsen av att lyfta på en raket. Fördelen är att du, för att uppleva ögonblickets intensitet, inte behöver resa till Guyana, där starterna äger rum.

Devialet ArianeGroup VivaTech © Alexandre Boero för Clubic

Det mest intensiva med take-off är ljudet som skapas påminner Marie Olivereau. ” Även om du är fem kilometer från startrampen är bilden liten men ljudet är riktigt intensivt “. Och om förmågan att återskapa det här ljudet gjorde resten, fanns det uppenbarligen mycket arbete uppströms.

En reseupplevelse

För att återskapa upplevelsen skickade Devialet en av sina ingenjörer till Guyana 2019 för att fånga ljudet som avges under start. När han återvände delade han med sig av alla delar och omarbetades sedan av företagets team.

Mer än ljudet har de två partnerna också försökt återskapa den fysiska känslan som åskådaren kan uppleva på plats. ” I denna upplevelse lever du transkriptionen av detta ögonblick, med mer konstnärliga bilder som ackompanjerar det “, tillägger Devialet. Upplevelsen kommer inte att begränsas till VivaTech eftersom den kommer att vara ambulerande, målet för Devialet är att ta det runt om i världen.

Devialet ArianeGroup VivaTech © Alexandre Boero för Clubic

På plats finns sensationerna där och besökarna likaså. De två första dagarna av evenemanget fick man räkna med en dryg timmes väntan om man ville uppleva upplevelsen i några minuter. Det råder ingen tvekan om att den vita kuben kommer att attackeras under dagen som är öppen för allmänheten, planerad till lördag.

Om samma ämne:
Knext, morgondagens baristarobot som får alla att salivera VivaTech

Relaterade Artiklar

Back to top button